Hjemmelavet kransekage

Findes der noget mere festligt, end en god hjemmelavet kransekage? det tror vi næppe. Her finder du opskriften på en fantastisk kraneskag, der med garanti vil falde i god jord, hos dine gæster. .

Mors Dags Gave – Medaljon

Mors dag nærmer sig og du skal finde på noget at give hende. Hvis du ikke har noget imod at imponere og glæde din mor helt usandsynligt meget, så er en medaljon lige sagen. Hvorfor? Læs videre, læs videre...

Inspiration til Mors Dags Gaven

Mors dag nærmer sig, og hun skal have noget i gave. Hvad skal det være? Mange spørger sig selv om dette, og det kunne være, du gjorde det samme. Der findes heldigvis et væld af ting, du kan give din mor for at vise hende taknemmelighed. Lad os se på et par af dem her.

Chokoladekurv til mors dag

Mors dag, er en vigtig dag, som man for alt i verden IKKE må glemme. Det er vigtigt at man gør noget særligt for sin mor på denne dag. Det behøver ikke være vildt og voldsomt, men man skal gøre noget for at vise i tænker på hende. .

Hvidløgsflutes

Denne opskrift på hvidløgsflutes viser hvordan man laver det perfekte hvidløgsbrød på to forskellige måder. Test opskriften og find ud af om det er bedst snoet eller ikke.

Hold en grum og gyselig fest!

Hvem får ikke lyst til en super uhyggelig og sjov fest, når mørket melder sin ankomst. Halloween er den oplagte anledning, men hvorfor ikke holde spøgelsesfest eller en anden tema(fødselsdags-)fest, hvor ingredienserne er uhygge, skræk og mystik. Ungerne vil elske at klæde sig ud og få en fest fuld af grumme overraskelser!

Julefrokost Opskrifter – Æbleflæsk

Her er der tale om en gammel dansk klassiker og en favorit på ethvert julefrokost bord. Skal du selv lave maden til din julefrokost eller har du bare lyst til at sætte tænderne i et godt stykke med æbleflæsk, får du her en opskrift som du kan følge.

Champagnesorbet

Champagne kan ikke kun drikkes, men også spises. Denne forfriskende dessert passer perfekt ind i en nytårsfejring. Kun 3 ingredienser skal bruges.

Julefrokost ude i byen

Når man ksal holde julefrokost, kan det være et kæmpe arbejde. Både at lave al maden, dække op og ikke minst oprydningen. Alt dette kan man heldigvis slippe for ved at holde julefrokosten ude i byen. Men hvad skal man lige kigge efter når man skal find edet helt erette sted? .

Den muslimske Eid-fest

Eid betyder faktisk fest og ikke nok med det, findes der 2 Eider, der er lille Eid ul-Fitr som man holder efter ramadanen, d. 1. Shawwal (10. måned i den islamiske kalender), og store Eid al-Adha som holdes d. 10. Thil Hijja (12. måned i islamiske kalender), førstnævnte fejres i 3 dage, sidstnævnte i 4 dage. Men den Eid vi vil koncentrere os om er Eid ul-Fitr, som altså forekommer efter ramadanen.

Gennemført halloween tema

Der findes mange måder at holde halloween på. Her finder du inspiration til gennemført halloween temafest for både store og små

Klejner

Ingen jul uden julekager, og en af de vigtigste julekager er klejnen. Denne smørbagte og luftige kage kan let laves derhjemme og er langt bedre end dem man får i supermarkedet.

MAD SCIENTIST HALLOWEEN PARTY

Den gale videnskabsmand er et tema der går igen. Her finder du flere bud på hvordan du kan dekorere dit hjem i dette tema

Tilberedning af and

Når man har fundet ud af, hvad man gerne vil spise mortensaften, så skal man i gang med at lave maden, så her er lidt omkring, hvilken and du skal vælge, og hvordan den kan steges. Først gælder det om, når man skal tilberede en and, at rense den grundigt. Dette er ikke kun at tage den ud af posen, vaske den lidt og så ind i ovnen.

Mad scientist halloween

Halloween fest med den gale videnskabsmand som tema. Her finder du ideer til alt hvad du skal bruge til temaet

Mad til Høstfesten

Menuen til en høstfest er har ændret sig fra 1800-tallet til i dag. Det er sket i takt med hvordan arbejdet har ændret sig og hvordan forholdene er i dag og var dengang.

Påskereder

Fine små søde påskereder lige til at spise og gøre til en virkelig hyggelig påsketradition. Måske til en af påskens hyggelige morgenmåltider, som det søde indslag. Eller til kaffeslabberas efter en skæg æggejagt i haven.

Nytårsmenu: Forretter til nytårsaften

Du har styr på gæstelisten, champagnen og fyrværkeriet. Men hvad med maden til nytårsaften? Er du tvivl om hvad du skal servere, hjælper vi dig på vej. Her får du en samling af gode forretter som du med held kan servere til din nytårsfest.

Bliv klar til pinsefrokosten. Planlæg i god tid

Pinse kommer af det græske ord pentecoste, der betyder halvtreds, for der er 50 dage fra påske til pinse. Pinsen fejres i over to dage: Pinsedag, som altid er en søndag, og 2. pinsedag, som er mandagen lige efter. Skal du holde en pinsefrokost, så kan du få en inspiration her .

Nytårsmenu: Desserter Til Nytårsaften

Nytårsaften er årets sidste store fest og her er der lagt stor vægt på maden. Så til trods for at mange festglade gæster måske vil være for berusede til at sætte pris på en god smagsoplevelse, skal desserten selvfølgelig stadig være i top! I denne artikel finder du links til en række spændende opskrifter på desserter du kan servere nytårsaften.

Mandelgaver til jul og julefrokosten

Man kan ikke sige man har været til julefrokost, før man har afsluttet maden med risalamande. Som du nok ved, så er det en klassisk leg at lade en hel mandel forblive. Den heldige person der får mandlen i sin portion (og lader være med at tykke den i stykker), får en ekstra gave: Nemlig mandelgaven. Som oftest kan du blot se frem til at finde ud af hvad mandelgaven er. Til tider kan du dog komme ud for at det er dig der står med ansvaret for den stærkt eftertragtede gave. Hvis det er tilfældet i år, så giver jeg dig et par gode ideer til hvad du kan investere i.

3 retters menu til Mortensaften

Du har styr på hovedretten, men hvad med forret og dessert? Vi fundet 3 fantastiske opskrifter til Mortensaften. Opskrifterne har et dansk tema over sig, da der er taget højde for sæsonens råvare. Velbekomne .

Mad ud af huset til julefrokosten

Skal du holde julefrokost, men tiden er knap eller du ikke kan overskue at lave alt maden. Så fortvivl ikke. Bestil maden ud af huset og spar besværet. Vi giver dig inspiration og steder, hvor du kan bestille mad ud af huset. GOD JULEFROKOST!

Halloween, bordpynt og dekoration

Halloween bliver en mere og mere populær tradition herhjemme. Her får du ideer til hvordan du kan lave din helt egen halloween fest

Nytårs menu: Hovedretter til nytårsaften

Året går på hæld og den sidste store fest skal klares. Selvom Danmark ikke er det største land, er der alligevel stor forskel på hvad der bliver serveret som hovedret d. 31/12. Alt efter hvilken del af Danmark er der tradition og skik for hvad menuen skal bestå af.

Opskrift på lækre fastelavnsboller

Fastelavnsboller findes i mange forskellige former. Til fælles har de, at de smager godt og hører fastelavnen til. Der findes mange gode opskrifter, men her er en kaloriefattig version fra hjerteforeningen. Så kan du til gengæld spise en ekstra en med god samvittighed.

Smagstest på Pebernødder

Når det er ved at være jul, så skal der selfølgelig pebernødder på bordet, men hvilke smager egenlig bedst? Vi ved alle at hjemmelavede langt oftest slår det meste, men hvis du er mere til at købe de færdigelavede, så har vi nogle bud på hvad du skal gå efter. .

Opskrift på de perfekte Fastelavnsboller

En fastelavnsbolle er en type bagværk, som man oprindeligt spiste i dagene op til fasten, der varede 40 dage fra askeonsdag til påskedag. Fastelavnsboller findes i mange varianter. De kan være lukkede boller med fyld, flækkede boller med fyld, boller med fordybning til fyld eller bagt i muffinsforme. I følge opskriften på gammeldags fastelavnsboller fra Kogebog for smaa Husholdninger (den første kommercielle kogebog i Danmark), som blev udgivet første gang i 1837 af Anne Marie Mangor (også kendt som Madam Mangor) bestod bollerne hovedsageligt af en hvedemelsdej iblandet rosiner, appelsinskal og kardemomme. Vores opskrift er dog en del mere spændende og indeholder både creme og remonce .

Nytårsaften - det store overblik

Nytår er årets sidste fest hvor vi hvert år, traditionen tro, springer ind i det nye år med et brag af en fest. Men hvordan gør man lige årets fest en tand bedre end den sidste år? VI har lavet en guide så du nemt kan få det helt store overblik.

Fastelavnsfest

Når det er Fastelavn, er det tid til at holde fest med tjubang. Det kan være derhjemme, på vejen eller i daginstitutionen, og hvis man har fødselsdag tæt på fastelavn, kan man vælge at lave en fødselsdagsfastelavn.

Påskefrokost

Gåsesteg

Gås kan være en rigtig lækker fugl hvis den bliver tilberedt korrekt. Denne opskrift viser hvordan man opnår den perfekte langtidsstegte gås.

Nytårsmenu: Natmad til nytårsaften

Rådhusklokkerne har ringet og vi er sprunget ind i det nye år. Der er blevet spist, skålet, sunget og skudt fyrværkeri af. Promillerne er formentligt høje hos de fleste og det er nu du bliver dagens mand eller kvinde i skysovs, når du sætter lækkert natmad på bordet. Mangler du ideer til hvad det skal være, så får du det her.

Romantisk aften med kæresten

Få ting er bedre end at hygge sig sammen med kæresten. Her får du guiden til en hyggelig og romantisk aften sammen med din bedre halvdel.

Julefrokost med familien

Vi kender det alle sammen. Det er første eller anden juledag, og der står familiejulefrokoster på programmet i rigtigt mange danske hjem. Her er der en rigtig god mulighed for, at samles med den del af familien, man ikke har tilbragt juleaften sammen med, til nogle hyggelige timer. Der er stor forskel på, hvordan en julefrokost i familiens lag foregår. Vi er alle forskellige og har alle forskellige traditioner omkring, hvorledes en julefrokost i familiens tegn skal foregå. Om onkel Orla sidder skidefuld for bordenden, og drikker snaps af flasken. Eller hælder bajere på sin 14-årige nevø. Om det er en mere afdæmpet og hyggelig stemning, er forskelligt fra familie til familie. Måske også forskellig alt efter, hvor og hvilken del af familien, man er sammen med.

Inspiration til årets nytårsmenu

Er du i tvivl om hvad du skal lave af mad til nytårsaften? Denne artikel kan give dig al den inspiration du skal bruge til at sammensætte en lækker anretning til nytårsaften.

Kartoffelsuppe med stenbiderrogn

Lav en lækker, cremet kartoffelsuppe og brug stenbidderogn til at gøre den endnu bedre. Denne opskrift er en god forret til dit arrengement.

Tilbehør til Mortensaften

Vi siger ikke at brun sovs og kartofler til anden og gåsen ikke er lækkert. Men en gang i mellem kan en salat, af årstidens råvare være fantastisk tilbehør. Vi har samlet 3 opskrifter på nogle lækre salater, der passer til årstiden. Salaterne kan også bruges juleaften. Velbekommen .

Lakseroulade med spinat

Laks er altid godt, men det bliver endnu bedre når det er anrettet i små let spiselige rouladestykker. Denne laks og spinat kombination er en sikker vinder til en påskefrokost.

Flødekartofler

Vi kender alle flødekartofler og det er en sikker vinder til en hver lejlighed. Denne opskrift fungerer som den perfekte sideret til alle kødretter.

Risengrødsvafler

Vafler er altid lækre og lette at lave, men hvis man er i julehumør kan opskriften forbedres til at passe ind i årstiden.

Åndernes fest.

Åndernes fest. Hele oktober er oplagt til en rigtig skræmmende Halloween-fest. Uhyyyygeligt! Den 31. oktober er den helt rigtige dato.