Tilberedning af and

Når man har fundet ud af, hvad man gerne vil spise mortensaften, så skal man i gang med at lave maden, så her er lidt omkring, hvilken and du skal vælge, og hvordan den kan steges. Først gælder det om, når man skal tilberede en and, at rense den grundigt. Dette er ikke kun at tage den ud af posen, vaske den lidt og så ind i ovnen.

3 retters menu til Mortensaften

Du har styr på hovedretten, men hvad med forret og dessert? Vi fundet 3 fantastiske opskrifter til Mortensaften. Opskrifterne har et dansk tema over sig, da der er taget højde for sæsonens råvare. Velbekomne .

Mortensaften Menu

Når jeg er sammen med min familie og vi sætter os til bords Mortensaften, så holder vi os til anden. Men andre vælger den helt store menu med forret og dessert udover anden.

Hjemmelavet kransekage

Findes der noget mere festligt, end en god hjemmelavet kransekage? det tror vi næppe. Her finder du opskriften på en fantastisk kraneskag, der med garanti vil falde i god jord, hos dine gæster. .

Top 6 opskrifter til Mortens Aften

Mortens Aften fejres altid den 10. november om aftenen med mortens and. Den 10. november er aftenen før mindedagen for Den hellige Martin, i Danmark kaldet Morten Bisp. Martin levede i 300-tallet i Romerriget. Da han fyldte 15 år meldte han sig til den romerske hær, hvor rygtet sagde at han havde et varmt hjerte for de fattige, kunne helbrede syge og opvække de døde. Han blev derfor kendt som en hellig mand.

Gåsesteg

Gås kan være en rigtig lækker fugl hvis den bliver tilberedt korrekt. Denne opskrift viser hvordan man opnår den perfekte langtidsstegte gås.

Tilbehør til Mortensaften

Vi siger ikke at brun sovs og kartofler til anden og gåsen ikke er lækkert. Men en gang i mellem kan en salat, af årstidens råvare være fantastisk tilbehør. Vi har samlet 3 opskrifter på nogle lækre salater, der passer til årstiden. Salaterne kan også bruges juleaften. Velbekommen .

Kirsebærsauce

Risalamandé er en vigtig del af jul, men endnu vigtigere er en god kirsebær sauce. Denne opskrift vil gøre din risalamandé endnu bedre.

Mad ud af huset til julefrokosten

Skal du holde julefrokost, men tiden er knap eller du ikke kan overskue at lave alt maden. Så fortvivl ikke. Bestil maden ud af huset og spar besværet. Vi giver dig inspiration og steder, hvor du kan bestille mad ud af huset. GOD JULEFROKOST!

Romantisk aften med kæresten

Få ting er bedre end at hygge sig sammen med kæresten. Her får du guiden til en hyggelig og romantisk aften sammen med din bedre halvdel.

Halloween, bordpynt og dekoration

Halloween bliver en mere og mere populær tradition herhjemme. Her får du ideer til hvordan du kan lave din helt egen halloween fest

Opskrift på de perfekte Fastelavnsboller

En fastelavnsbolle er en type bagværk, som man oprindeligt spiste i dagene op til fasten, der varede 40 dage fra askeonsdag til påskedag. Fastelavnsboller findes i mange varianter. De kan være lukkede boller med fyld, flækkede boller med fyld, boller med fordybning til fyld eller bagt i muffinsforme. I følge opskriften på gammeldags fastelavnsboller fra Kogebog for smaa Husholdninger (den første kommercielle kogebog i Danmark), som blev udgivet første gang i 1837 af Anne Marie Mangor (også kendt som Madam Mangor) bestod bollerne hovedsageligt af en hvedemelsdej iblandet rosiner, appelsinskal og kardemomme. Vores opskrift er dog en del mere spændende og indeholder både creme og remonce .

Aktiviteter til efterårsferien

Det er efterårsferie og hvad kan vi mon finde på at fylde de kommende dage med? Vores kalender er langt de fleste dage helt tom for planer, og det er rart for de skal nemlig fyldes med lige nøjagtigt hvad vi har allermest lyst til netop den pågældende dag.

Mors Dags Gave – Medaljon

Mors dag nærmer sig og du skal finde på noget at give hende. Hvis du ikke har noget imod at imponere og glæde din mor helt usandsynligt meget, så er en medaljon lige sagen. Hvorfor? Læs videre, læs videre...

Børnevenlig halloween

Skal halloween festen være børnevenlig finder du her ideer til alt du skal bruge fra kager til udklædning

Klejner

Ingen jul uden julekager, og en af de vigtigste julekager er klejnen. Denne smørbagte og luftige kage kan let laves derhjemme og er langt bedre end dem man får i supermarkedet.

Champagnesorbet

Champagne kan ikke kun drikkes, men også spises. Denne forfriskende dessert passer perfekt ind i en nytårsfejring. Kun 3 ingredienser skal bruges.

Fastelavnsfest

Når det er Fastelavn, er det tid til at holde fest med tjubang. Det kan være derhjemme, på vejen eller i daginstitutionen, og hvis man har fødselsdag tæt på fastelavn, kan man vælge at lave en fødselsdagsfastelavn.

Halloween for børn og barnlige sjæle

Halloween er også for børn. Her finder du ideer og inspiration til hvordan du kan lave en børnevenlig halloween fest

Mandelgaver til jul og julefrokosten

Man kan ikke sige man har været til julefrokost, før man har afsluttet maden med risalamande. Som du nok ved, så er det en klassisk leg at lade en hel mandel forblive. Den heldige person der får mandlen i sin portion (og lader være med at tykke den i stykker), får en ekstra gave: Nemlig mandelgaven. Som oftest kan du blot se frem til at finde ud af hvad mandelgaven er. Til tider kan du dog komme ud for at det er dig der står med ansvaret for den stærkt eftertragtede gave. Hvis det er tilfældet i år, så giver jeg dig et par gode ideer til hvad du kan investere i.

Julefrokost - det store overblik

Julefrokosten er en vigtig og ganske fornøjelig dansk tradition. Om du skal arrangere det hele, eller blot finde nogen der kan gøre det for dig, så finder du inspiration til lidt af hvert her.

Hold en grum og gyselig fest!

Hvem får ikke lyst til en super uhyggelig og sjov fest, når mørket melder sin ankomst. Halloween er den oplagte anledning, men hvorfor ikke holde spøgelsesfest eller en anden tema(fødselsdags-)fest, hvor ingredienserne er uhygge, skræk og mystik. Ungerne vil elske at klæde sig ud og få en fest fuld af grumme overraskelser!

Julefrokost med familien

Vi kender det alle sammen. Det er første eller anden juledag, og der står familiejulefrokoster på programmet i rigtigt mange danske hjem. Her er der en rigtig god mulighed for, at samles med den del af familien, man ikke har tilbragt juleaften sammen med, til nogle hyggelige timer. Der er stor forskel på, hvordan en julefrokost i familiens lag foregår. Vi er alle forskellige og har alle forskellige traditioner omkring, hvorledes en julefrokost i familiens tegn skal foregå. Om onkel Orla sidder skidefuld for bordenden, og drikker snaps af flasken. Eller hælder bajere på sin 14-årige nevø. Om det er en mere afdæmpet og hyggelig stemning, er forskelligt fra familie til familie. Måske også forskellig alt efter, hvor og hvilken del af familien, man er sammen med.

Perfekt Dessert Til Nytårsaften: Raspberry-Champagne Fizz

Hvis der er noget der hører sig til nytårsaften så er det champagne. Når klokken når midnat skal propperne springes og du kan endelig nyde de boblende gyldne dråber. Har du lyst, kan du dog også tage forskud på glæderne og starte lidt før. F.eks. kan du lave en dessert som indeholder champagne. Raspberry-Champagne Fizz gør netop det, og er noget nær den perfekte dessert til nytårsaften. Den er smager godt og ser godt ud. Desuden vil det formentligt være første gang at de fleste af dine gæster smager den, i modsætning til de mere traditionelle nytårs desserter. De vil uden tvivl blive imponeret.

Mad til julefrokosten

Julefrokoster er en af de festtraditioner vi i Danmark har allermest kært. I månederne før og efter jul samles vi med familie, venner eller kollegaer og hygger igennem. Hvad enten julefrokosten holdes med familien eller firmaet er der dog oftest en ting der går igen og som mange sætter særlig pris på: Maden.

Lammekølle på grill

Der få ting der siger påske mere end en lammekølle. Denne opskrift vider sig hvordan du laver den perfekte smørmøre lammekølle på grillen.

Nytårsaften - det store overblik

Nytår er årets sidste fest hvor vi hvert år, traditionen tro, springer ind i det nye år med et brag af en fest. Men hvordan gør man lige årets fest en tand bedre end den sidste år? VI har lavet en guide så du nemt kan få det helt store overblik.

Julefrokost Opskrifter – Æbleflæsk

Her er der tale om en gammel dansk klassiker og en favorit på ethvert julefrokost bord. Skal du selv lave maden til din julefrokost eller har du bare lyst til at sætte tænderne i et godt stykke med æbleflæsk, får du her en opskrift som du kan følge.

Nytårsmenu: Natmad til nytårsaften

Rådhusklokkerne har ringet og vi er sprunget ind i det nye år. Der er blevet spist, skålet, sunget og skudt fyrværkeri af. Promillerne er formentligt høje hos de fleste og det er nu du bliver dagens mand eller kvinde i skysovs, når du sætter lækkert natmad på bordet. Mangler du ideer til hvad det skal være, så får du det her.

Pølsehorn til Fastelavn

Efter katten er slået af tønden, er det rart med lidt at spise. Pølsehorn er glimrende til dette formål. De er lette at lave, koster ikke så meget og børne er ofte vilde med dem. Vi giver dig en nem opskrift på pølsehorn.

Hold din egen Oktoberfest

Hold din egen oktoberfest? ja den er god nok, man behøver faktisk ikke tage til Sydtyskland for at få en bid af den gode stemning. Havde du heller ikke taget fri fra arbejdet og planlagt en tur til den netop overståede Oktoberfest i München? Du behøver ikke nødvendigvis tag til Sydtyskland for at holde Oktoberfest på ægte sydtysk manér. Det kan du faktisk gøre hjemme hos dig selv. Læs her hvordan du kan gøre.

Lakseroulade med spinat

Laks er altid godt, men det bliver endnu bedre når det er anrettet i små let spiselige rouladestykker. Denne laks og spinat kombination er en sikker vinder til en påskefrokost.

Mad Scientist Soda Laboratory

Inviter børnene indenfor i den gale videnskabsmands laboratorie. Her kan i lave sjove drinks og eksperimentere med maden

Inspiration til nytårsaften

Her finder du forskelligt inspiration til din nytårsaften lige fra invitationer, til natmad og fra festtøj til drikkevarer. Så følg med her hvis du er lidt lost omkring alle de ting der skal huskes når du holder en nytårsfest.

5 Tips for An Easy ‘Eid Party

This Ramadan has been so much fun. I’ve had a great time soaking up all the great ideas for home décor, party ideas for kids, and meeting the creative women and men behind design inspiration that caters to the way we Muslims celebrate and value our holidays in a colorful and beautiful way.

Påskereder

Fine små søde påskereder lige til at spise og gøre til en virkelig hyggelig påsketradition. Måske til en af påskens hyggelige morgenmåltider, som det søde indslag. Eller til kaffeslabberas efter en skæg æggejagt i haven.

Opskrift på lækre fastelavnsboller

Fastelavnsboller findes i mange forskellige former. Til fælles har de, at de smager godt og hører fastelavnen til. Der findes mange gode opskrifter, men her er en kaloriefattig version fra hjerteforeningen. Så kan du til gengæld spise en ekstra en med god samvittighed.

Nytårs menu: Hovedretter til nytårsaften

Året går på hæld og den sidste store fest skal klares. Selvom Danmark ikke er det største land, er der alligevel stor forskel på hvad der bliver serveret som hovedret d. 31/12. Alt efter hvilken del af Danmark er der tradition og skik for hvad menuen skal bestå af.

Julefrokost ude i byen

Når man ksal holde julefrokost, kan det være et kæmpe arbejde. Både at lave al maden, dække op og ikke minst oprydningen. Alt dette kan man heldigvis slippe for ved at holde julefrokosten ude i byen. Men hvad skal man lige kigge efter når man skal find edet helt erette sted? .

Den gale videnskabsmands mad

Der er ingen grænser for hvad der kan serveres til halloween festen når det er den gale videnskabsmand der står for menuen

Kartoffelsuppe med stenbiderrogn

Lav en lækker, cremet kartoffelsuppe og brug stenbidderogn til at gøre den endnu bedre. Denne opskrift er en god forret til dit arrengement.

Nytårsmenu: Forretter til nytårsaften

Du har styr på gæstelisten, champagnen og fyrværkeriet. Men hvad med maden til nytårsaften? Er du tvivl om hvad du skal servere, hjælper vi dig på vej. Her får du en samling af gode forretter som du med held kan servere til din nytårsfest.