Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

10 Utrolige facts om Oktoberfesten - Det vidste du ikke om Oktoberfest

Takt og Tone

Title

Skyd Oktoberfesten igang med disse facts. Den originale Oktoberfest i München bliver kun større og større. Hvad enten du selv skal til München eller holder Oktoberfest i Danmark, kan du varme op til festlighederne med disse 10 sjove facts om den ølfyldte tyske folkefest.

Facts om Oktoberfesten

  • Oktoberfesten er over 200 år gammel og startede i 1810.
  • Festen begyndte som en bryllupsfest med hestevæddeløb da den tyske kronprins Ludwig blev gift med prinsesse Therese.
  • Selvom Oktoberfesten er over 200 år gammel, når antallet af afholdte Oktoberfester "kun" op på 180 i år 2013. Dette skyldes pauser forårsaget af bl.a. koleraepidemi og krige.
  • Festen varer nu over 2 uger, starter i september og slutter første søndag i oktober. Man valgte at flytte starten til september fordi man blev træt af det dårlige vejr i oktober måned.
  • I 2012 nåede man op på 6,4 millioner gæster. Der er således flere deltagere til Oktoberfesten i München end der er indbyggere i Danmark. 15% af gæsterne er fra udlandet.
  • I 2012 omsattes der for ca. 8,2 mia. under den 16 dage lange fest.
  • I 2012 blev der solgt ca. 6,9 millioner liter øl, hvilket svarer til ca. 2 og et halvt fyldte olympiske svømmebassiner.
  • Under festlighederne bliver der spist over 500,000 grillkyllinger og 150,000 par pølser. Sat sammen ville pølserne kunne nå til månen og tilbage.
  • 1 liter øl koster ved Oktoberfesten 9,50 Euro dvs. omkring 70 kr.
  • Hvert år fanger sikkerhedsvagterne 150,000 gæster som forsøger at tage et af de store 1-liters krus med sig hjem. Mange slipper afsted med det.

I videoen herunder kan du få et indtryk af den unikke stemning som de mange øldrikkende gæster skaber under festlighederne.

Oktoberfesten begynder i slutningen af september og varer til den 6. oktober, og du kan komme med! Stemningen til Oktoberfesten er utrolig og det er helt sikkert noget som skal opleves mindst en gang i livet! Se her dine muligheder for at komme med

fly

,

tog

eller

bus

til Oktoberfesten i München.

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER