Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Æresport til Guldbryllup

Guldbryllup

Title

Æresporten til guldbrylluppet er en af de vigtigste ting sammen med skjoldet. I denne artikel ser vi på, hvordan vi kan få lavet en flot æresport.

Hvordan skal æresporten se ud?

Før man går i gang med at købe ind til at lave æresporten, er det en god idé at have en tanke om, hvordan den skal se ud som færdig. Det gør det også nemmere at skaffe alt det, man skal bruge på én gang. Æresporte kan laves buede eller kantede. Det er de to klassiske og nemmeste former at arbejde med. Selvfølgelig kan den kreative lave hjerter eller andre former, men dette kræver et større stykke arbejde. Bagefter skal der tænkes over farver og udseendet generelt. Skal der være farvede guirlander? Blomster? Måske billeder eller tegninger? Der er ingen faste regler for, hvordan en æresport skal se ud. Den kan både holdes enkel og simpel, men kan også fyldes med pynt og farver. Den simple er oftest den sikre vej at gå. Vælger du at lave en kraftigt pyntet æresport, så sørg for, at den ikke bliver rodet.

Materialer til æresporten

En æresport kræver få og billige grundmaterialer. Her er en liste:

  • Grønne grene, men som oftest gran.
  • Ståltråd eller snor til at binde grannet op med. Her kan også bruges en kraftig hæftemaskine.
  • Træbjælker, som nemt kan skæres til.
  • Papir, billeder, blomster og anden pynt.

Kunstigt gran kan nemt købes online. Skal det være ægte gran, må du på udkig efter en rigtig granskov i god tid. Husk at spørge ejeren om lov til at tage grannet. Ståltråd, snor og bjælker kan alt sammen købes i det lokale byggemarked. Her kan du også få skåret bjælkerne til (mål døren æresporten skal stå op ad). Er du i tvivl om, hvordan du bedst får grannet eller grenene til at blive på bjælkerne, så spørg de ansatte i byggemarkedet.

Bygning og transport af æresporten

Når du har alt det, der skal bruges til æresporten, skal den laves. Som med alting er det en god idé at være i god tid. På den måde kan eventuelle fejl, mangler og uheld rettes op på. Inden du begynder at samle æresporten, skal du huske på, at den skal transporteres. Den kommer til at være mindst på højde og bredde med en almindelig dør, samtidig med at den har skrøbeligt pynt på sig. Lav derfor porten så tæt på parrets hjem som muligt. Porten kan med fordel laves hos naboerne til parret. Hvis du spørger pænt, vil de nok gerne låne jer et skur. Kan porten ikke laves tæt på, så vær sikker på, at du eller en af vennerne har en bil, der kan rumme porten. Hvis ikke, så vent med at forbinde stolperne, til du kommer frem til der, hvor den skal stilles op. På den måde kan bjælkerne pyntes og transporteres individuelt. 

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER