Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Appetizers til din fest

Maden

Title

Når man inviterer til en stor fest, så kommer gæsterne ikke altid på samme tid. Derfor er det en god ide at servere lidt appetizers til dem, som venter. Selvom alle gæsterne er kommet, så hilser vært/værterne ofte på dem alle. Derfor kan det godt tage lidt tid før man er klar til at komme til bords. Det er ikke fordi man skal servere en hel ret, men blot lidt lækkert til gæsterne mens de venter. Når man serverer appetizers, så skal de heller ikke være for store. Det skal være noget man kan spise, når man står og venter.

temp

Mini burgers

Mini burgers er rigtig lækre, hvis man gerne vil give sine gæster lidt lækkert. De små burgere ligner burgere på en prik. Selvom det ser avanceret ud at lave, så er de ganske nemme og tager ikke lang tid. Man kan hurtigt lave mange burgere til sine gæster. Normalt vil man, som gæst, ikke spise mere end to stykker. Det kan man have med i sine overvejelser, når man skal planlægge sin menu.

Hvad skal jeg bruge?

Burgerboller

  • Mælk (ca. 200 ml)
  • Smør (ca. 50-60 g)
  • Vand (ca. 100 ml)
  • Hvedemel (ca. 500 g)
  • Gær (ca. 7 g)
  • Sukker
  • Salt
  • Æg (ca. 2 stk)
  • Sesamfrø

Burgerbøf

  • Oksekød (ca. 1000 g)
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • Cherry tomater
  • Rucola salat
  • Ost
  • En let dressing

Hvordan gør jeg?

Burgerboller

  1. Find en lille gryde og varm vand, smør og mælk. Massen skal ikke være for varm, men blot så smørret smelter.
  2. 100 g hvedemel blandes i sammen med gær, salt, sukker og et enkelt æg. Den resterende mængde mel tilsættes. Brug lidt undervejs, så der ikke bliver brugt for meget mel. Dejen skal være ganske blød, når den har den rette konsistens. Lad det hæve, så det får noget lignende en dobbelt størrelse. Læg evt. et viskestykke over skålen.
  3. Når dejen har hævet det nødvendige tid, formes dejen til små boller. Faktisk skal bollerne ikke være meget større end golfbolde.
  4. Når bollerne er formet, placeres de på en bradepande. Sørg for, at bollerne har en rimelig afstand til hinanden, så ikke de bages ind i hinanden.
  5. Når bollerne er placeret, smøres de med det sidste æg. Sørg for at have nok til alle bollerne. Til sidst drysses sesamfrø på toppen af bollerne.
  6. Bag bollerne i 10-15 minutter ved en forvarmet ovn ved 200 grader.
  7. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Bollerne er nu klar til at blive til lækre burgere.

Burgerbøf

  1. Form bøfferne, så de har en passende størrelse. En diameter på 3,5 cm. vil være passende i forhold til bollerne.
  2. Drys salt og peber på i en passende mængde og vær sikker på at bøffen hænger sammen.
  3. Der er nu to muligheder for at færdiggøre bøfferne. Den ene er at stege dem på en pande, den anden er at bruge en ovn. Skal man lave mange, vil det være en god ide at benytte sig af ovnen, da man kan have mange i gang på samme tid.

Tilbehøret

  1. Skyl først alle grøntsagerne.
  2. Skær cherrytomaterne over i halve stykker.
  3. Tag to stykker rucola salat.
  4. Skær osten i en størrelse, som passer til burgeren.

Sammensætning af mini burgers

  1. Bollerne skæres over i to lige store dele
  2. Hver bolle smøres let med en lille smule dressing / ketchup.
  3. Bøffen placeres på den nederste del af bollen.
  4. Osten placeres oven på bøffen
  5. Tomaten lægges forsigtigt oven på osten
  6. Rucola salaten placeres som et kryds oven på tomaten
  7. Toppen af bollen placeres forsigtigt oven på resten.

Dine mini burgers er nu klar til servering. Det kan virke som en uoverskuelig opgave, men faktisk er det ganske nemt at lave mini burgers. Skal man lave til rigtig mange gæster, kan det godt være en større omgang, da mini burgers er bedst, når de serveres nylavet.

temp

Lakseruller med lækre urter

Skal man ikke have fisk til forretten, vil det være utrolig lækkert, hvis man serverer lidt let fisk som appetizers/starter imens alle gæsterne kommer. Ofte kommer gæster ikke helt på samme tid. Derfor er det også lækkert at få serveret lidt let, inden man gør klar til den store menu.

Hvad skal jeg bruge?

  • Røget laks i skiver (ca. 8-10 stk.)
  • Rucola salat
  • Purløg
  • Små gulerødder (8-10 stk.)
  • Radiser (4-6 stk.)
  • Let dressing
  • Groft brød
  • Evt. lakserogn

Hvordan gør jeg?

  1. Først vaskes alle de nødvendige grøntsager samt urter.
  2. Purløget skæres i ca. 5-7 cm. i længden.
  3. Gulerødderne vaskes grundigt. Hvis retten serveres om vinteren er gulerødderne af og til bedst, hvis man skræller dem inden brug.
  4. Gulerødderne skæres ud i forholdsvis tynde stykker. Måske 0,5 cm i tykkelse.
  5. Radiserne renses og skæres i tynde skiver. Pas på med de tykke skiver, da radiser godt kan have en kraftig smag.
  6. Fordel laksestykkerne på et skærebræt. Læg først purløg og rucola ind i midten af laksestykket. Læg et par skiver radiser oven på salaten. Vurder selv, hvor mange skiver, da det kommer meget an på størrelsen af laksestykket.
  7. Rul derefter laksestykkerne sammen omkring fyldet. Vær meget forsigtig.
  8. Kom lidt let creme fraise dressing over laksestykkerne og pynt med de afskårne gulerødder.
  9. Brug evt. lidt lakserogn oven på dressingen.

Lakserullerne er nu klar til servering. Vær opmærksom på, at det godt kan være lidt svært at spise rullerne med fingrene. Derfor er det en god ide at servere disse appetizers på mindre tallerkener med bestik til.

De små pindemadder

Når man overvejer, hvad man skal servere som appetizers, bør man passe på ikke at servere for meget. Serverer man for meget kan ens gæster miste appetitten til selve retterne. Derfor skal man ikke mætte gæsterne med appetizers. De skal nærmere få lyst til mere mad. Derfor er små pindemadder en rigtig god mulighed, da det ikke er noget der mætter ret meget.

Disse pindemadder er ikke noget, der behøver at tage lang tid og ej heller ikke en større kulinarisk oplevelse.

Hvad skal jeg bruge?

  • Agurk
  • Røget laks
  • Skinke
  • Honning melon
  • Rucola salat
  • Vindruer
  • En hel ost
  • Frisk dild
  • Mini drueagurker
  • Feta
  • Paté
  • Pindemadspinde

Hvordan gør jeg?

  1. Skyl alle urter og grøntsager godt igennem (også selvom man udelukkende bruger økologiske produkter)
  2. Skær agurkerne i skiver med en tykkelse på omkring 1 cm. Helst ikke mindre. Tag en lakseskive og fold den et par gange og læg den derefter oven på agurken. Et lille stykke dild lægges oven på laksen. Til sidst sættes en pindemadspind igennem samlingen, for at holde det sammen.
  3. Skær honningmelonen i mindre både. Fold skinken et par gange oven på. Læg et mindre stykke rucola salat blad ovenpå skinken. Sæt pindemadspinden igennem samlingen, for at holde det sammen.
  4. Skær osten ud i rimelig kvadratiske størrelser. 1 cm x 1 cm er passende. Læg en enkelt vindrue ovenpå og sæt pindemadspinden igennem druen og osten.
  5. Skyl mini drueagurkerne. Skær patéen ud i kvadratiske størrelser. 1 cm x 1 cm er også her passende. Læg drueagurkerne oven på. Påfør evt. lidt fetaost/salatost oven på drueagurkerne og påfør pindemadspinden igennem samlingen.

På denne måde kan man hurtigt lave appetizers til sine gæster. Da hapserne ikke er så store kan man godt forvente, at gæsterne spiser et par stykker. Derfor skal man også lave en del. Disse appetizers tager dog ikke lang tid at lave og kan godt stå lidt i køleskabet inden de serveres. Dog ikke meget mere end én dag.

temp

Mini pizza

Skal man forberede appetizers til sine gæster, som gerne må være lidt nemt er pizza den oplagte mulighed. Faktisk kræver det ikke meget mere end man laver en normal pizza. Man skal dog passe på med fyldet. Det må ikke komme for meget på.

Hvad skal jeg bruge?

  • Pizzadej
  • Pepperoni
  • Skinke
  • Ost
  • Cocktailpølser
  • Tomatpure

Hvordan gør jeg?

  1. Rul pizzadejen ud på en bradepande
  2. Smør den med et jævnt lag af tomatpure.
  3. Pynt den ene pizza med skinke og ost. den anden med skinke pepperoni og ost og den tredje med skinke, cocktailpølser og ost. Dermed får du tre pizzaer.
  4. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. Hold gerne øje med dem, så ikke de får for meget. Når osten er rimelig smeltet er bunden også færdig.
  5. Skær pizzaerne i kvadratiske stykker (så vidt det er muligt). Hvis man skærer dem ud i 7 cm x 7 cm, vil det være en passende størrelse som hapser.

Pizzaerne er nu klar til at blive serveret. Disse pizzaer er let at spise for gæsterne, da de ikke er større end man kan spise dem med hænderne.

temp
SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER