Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Tale fra brudens far

Bryllup

Title

 

Tale fra Brudens far

Traditionen tro er brudens fars tale den første rigtige tale til brylluppet. Før ham bydes der velkommen af brudgommen/værten, og herefter vil toastmasteren få lidt praktiske ting på plads. Talen fra brudens far har ofte rigtig stor betydning, og mange fædre er nervøse for denne tale. I denne artikel vil du få gode ideer til netop din tale til din datters bryllup.

En meget symbolsk tale

Brudens fars tale symboliserer, at han accepterer sin datters valg af mand, og at han nu videregiver hende til en ny mand. Derfor er faderens tale den første ved brylluppet, da han ikke rigtigt har givet hende videre, før talen er holdt. Men hvad skal denne tale så indeholde? Herunder er listet nogle af de generelle ting, brudens fars tale kan indeholde:

  • Historier fra brudens barndom/liv
  • Talen kan med fordel indeholde historier, der fortæller om brudens personlighed
  • Fortæl om egenskaber, du sætter pris på ved bruden
  • Hav gerne et par sjove anekdoter med (husk at fokuser på, at der skal grines med bruden og ikke af bruden)
  • Få alle gæster til at forstå, hvor fantastisk en person bruden er
  • Sjove historier om gommen, der har fået dig til at elske og respektere ham
  • Gode råd til brudgommen (hvordan man bedst tackler bruden i visse situationer - med et glimt i øjet)
  • Forventninger til gommen om at passe på hans datter (med et glimt i øjet)
  • Vis tillid til gommen, og vis, at du er sikker på, at han er den rette for din datter
  • Lykønskning til brudeparret

Fælles tale som forældrepar

Hvis brudens far ikke har mulighed for at deltage i brylluppet, vil det ofte være brudens mor, der holder talen alene. Et alternativ til dette er, at brudens bror eller søster påtager sig opgaven på familiens vegne.

Nogle vælger også at holde talen sammen som forældrepar, så moderen også deltager i denne tale. Det er dog stadig brudens far, der lægger ud og fører ordet i gennem talen, hvor brudens mor af og til bryder ind og giver hendes mening til kende eller kommer med et par anekdoter.

Tale fra brudens mor

Holder både brudens far og mor en tale, er det vigtigt, at I får koordineret talerne inden festen. Det er samtidig vigtigt, at I får talt om, hvem der siger hvad, så der ikke bliver nogle gentagelser.

Traditionelt set holder brudens mor ikke en tale, men mange mødre vælger alligevel at give deres datter et par ord med på vejen. Det er bestemt ikke nogen dårlig idé, så hvis du har den mindste lyst og lidt mod på det, bør du gøre det. Det fleste brude ville sætte stor pris på en tale fra deres mor. Tidspunktet for brudens mors tale kan komme umiddelbart efter farens tale, eller I kan vælge at vente til de traditionelle taler har været igennem.

Forberede sig til talen

Har du brug for flere råd, tips og gode ideer til, hvordan du generelt holder en god tale til brylluppet, læs da artiklen "Generel guide til bryllupstale". Nyd talen, og husk på, at din datter vil blive lykkelig, næsten lige meget hvad du siger.

Det er de færreste mennesker, der kan rejse sig op og holde en improviseret tale. Derfor er det en god idé at forberede sig godt på talen. Selvom du er nervøs for at holde en så vigtig tale i så stor en forsamling, skal du tænke på, hvor glad din datter bliver for din tale, fordi du tør og ønsker at holde en tale til ære for hende.

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER