Guldbryllup

Den gode tale til Guldbrylluppet

Den perfekte tale til guldbryllup

Det er ikke altid, der bliver holdt tale til et guldbryllup. Skulle du alligevel få lyst til at gøre det, så indeholder denne artikel nogle gode råd til, hvordan du nemt får lavet en personlig og god tale. Her 6 gode råd til hvordan du kan bygge din tale til guldbrylluppet rigtigt op.

  • Vis respekt 50 år er lang tid, vis derfor den dybeste respekt for, at deres kærlighed har overlevet gode såvel som hårde tider.
  • Tilpas længden af din tale en god tommelfingerregel at holde den og relevant.
  • Brug vejret Hvis solen skinner kan der nævnes at den skinner så flot på grund af dem. Hvis det regner, kan du fortælle at det er skyerne, som græder, fordi i dag er det en speciel dag. Det kan være en god start på talen.
  • Afkom/familien Nævn børn, børnebørn, oldebørn osv. Du kan fortælle at kærligheden mellem guldbryllupsparret har skabt en fantastisk familie.
  • Afslutning Sørg for at få folk til at rejse og skåle for det lykkelige par. De længe leve, hurra hura!

Fortæl en historie eller to

Det kan være svært at finde på godt indhold til en tale. En god og nem måde at finde på indholdet er ved at tænke i historier. Historier kan være hvad som helst, parret har oplevet sammen. Det kan handle om sjove misforståelser, gode ture til udlandet eller noget lignende. Det vigtigste er, at det er noget parret kan nikke genkendende til. Derfra kan du forme historien som du lyster. Det virker rigtig godt til et guldbryllup, når historierne bliver humoristiske, nostalgiske og måske lidt bevægende. Hvordan gør man en historie humoristisk, nostalgisk og bevægende? Først hjælper det meget at vælge historier, der allerede ligger sig op af de følelser, du forsøger at frembringe. Vigtigst af alt er dog måden, du fortæller det på. Ser du glad ud, vil modtagerne også se budskabet som positivt. Står du derimod og ser vemodig ud, vil modtageren ligeledes blive det. 

Hold talen kort

Længden af en tale er en smagssag, men en god tommelfingerregel er at holde den kort og relevant for så mange som muligt. Til guldbrylluppet kan folk godt være trætte, da parret er blevet vækket og alle andre har været tidligt oppe for at forberede det hele. Så omtrent 5 minutters taletid anbefales. Det er selvfølgelig et individuelt skøn. Til sidst er der ikke andet at sige, end at du bør øve dig. Talen behøver ikke være perfekt på dagen, men det er altid rart at få viftet de værste skønhedsfejl væk i god tid. 

RELATEREDE GUIDES