Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Derfor holder vi konfirmation

Konfirmation

Title

Derfor holder vi konfirmation


Konfirmation er noget, vi alle ved, kommer hvert år. Piger i hvide kjoler, drenge i skjorte, blazer osv. Men hvorfor er det, at vi gør dette? I denne artikel ser vi nærmere på konfirmationen som en kristen og folkelig tradition.

Konfirmation = bekræftelse

Konfirmationens oprindelse stammer fra kristendommen. Ordet konfirmation stammer fra det latinske ord "confirmatio", som betyder bekræftelse. Da vi var børn og blev døbt i kirken, blev vi derfor automatisk "kristne".

Børn har ikke meget vilje som små, og derfor er det senere nødvendigt, at børnene selv bekræfter deres tro. Det er grunden til, at man holder den festlige begivenhed konfirmationen, hvor de unge lærer om kristendommen forinden. På selve konfirmationsdagen ved de unge dermed nok om religionen til selv, at kunne bekræfte eller afkræfte deres tro.

Non-firmation, som også er kendt som den borgerlige konfirmation, er en bevidst afvisning af kristendommen, men hvor festlighederne stadig finder sted. På den måde kan de unge være en del af overgangsritualet uden at gå imod deres principper.

Konfirmation som overgangsritual

Konfirmationen er også kendt som at være et overgangsritual. Det er her, de unge træder ind i de voksnes rækker.

Nogle mener, at konfirmationen kun er for de kristne, men det handler i moderne tid i ligeså stor grad om, at blive anerkendt hos de voksne. Lige så er det for, at de unge forstår, at de nu anses for voksne og derfor har mere ansvar.

Konfirmationen er med andre ord en vigtig modningsproces for unge i Danmark.

Konfirmation som hyggelig tradition

Konfirmationen handler selvfølgelig også om tradition og hygge. Vi danskere elsker gode traditioner og kan desuden godt lide en god fest. Konfirmationen er en vigtig del af det danske samfund, og så kan vi ligeså godt gøre en festlig begivenhed ud af det.

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER