Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Dessert: Sorbet is

Maden

Title

Ananassorbet

At lave sorbet is er ikke så svært, som det lyder. Det kræver dog at man har en is maskine. Har man ikke det, kan man ikke lave den lækre sorbet is. Med en is maskine går det let som en leg. Det kan godt lyde avanceret at lave sorbet is, men det er det ikke. En sorbet is er perfekt, hvis man serverer den sammen med en lækker sommerdrink.

temp

Hvad skal jeg bruge?

  • Ananas (1 stk. frisk)
  • Vand
  • Sukker (ca. 1 dl.)
  • Glukosesirup (ca. 1 dl.)
  • Pasteuriseret æggehvide (en halv - en hel)

Hvordan gør jeg?

  1. Først koges vand og sukker sammen. Der skal cirka bruges samme mængde vand som sukker. Når det koger tages gryden af.
  2. Sukkermassen skal nu køle af. Tilsæt herefter glukosesiruppen.
  3. Ananasen skrælles og skæres ud. Gør det gerne i mindre stykker. Det hårde stykke i midten af ananasen skæres fra og smides ud.
  4. Ananas stykkerne og sukkermassen blendes nu sammen.
  5. Når det hele er blendet sammen skal det kommes i is maskinen.
  6. Is maskinen skal køre i ca. 40 minutter.
  7. Imens is maskinen kører, skal æggehviden piskes helt stiv. Efter 40 minutter i is maskinen skal æggehviden piskes sammen med sukkermassen fra før.
  8. Den samlede masse skal nu tilbage til is maskinen og røres sammen i ca. 20 minutter mere.

Din ananas sorbet is er nu klar til at blive serveret. Skulle isen ikke være frossent nok, kan den fryse videre i fryseren. Når den er frossent nok tages den op og serveres for gæsterne. En sorbet is er rigtig frisk. Den kan derfor være god til at erstatte en tung dessert. Hvis man har haft en meget tung hovedret, i form af en stor steg, kan en tung dessert virke uoverskuelig for gæsterne. Derfor er det meget passende at servere sorbet is til gæsterne.

Inviterer man mange gæster, kan en sorbet is tage meget lang tid at lave. Derfor bør man overveje andre former for desserter.

Vil man gerne lave en hindbær sorbet is, er fremgangsmåden den samme. Man skal blot erstatte ananas med hindbær.

Festen.dk foreslår de perfekte drikkevarer

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER