Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Desserter til din fest

Maden

Title

Menuerne har stor betydning, når man planlægger en fest. Faktisk er maden noget af det gæsterne husker. Har maden ikke levet op til forventningerne kommer det ofte til at trække ned på den samlede oplevelse. Det samme gør det, hvis maden har været perfekt. Derfor bør man, som vært, også overveje sine retter og menuer, når man planlægger sin fest. Faktisk skal retterne gerne have en rød tråd, før det giver mening.

Desserten skulle gerne give en god afslutning på aftens menuer. Man plejer at sige man gemmer det bedste til sidst. Om det passer er en smagssag. Man skal blot overveje, at gæster ofte husker det sidste de indtog. Derfor har desserten stor betydning for det samlede indtryk på aftenens serveringer.

temp

Æblekage

Langt de fleste kan lide en god gammeldags æblekage med rasp. Det er ikke alle der kan, men sådan er det jo næsten med alt mad generelt. Har man en forholdsvis tung menu, bør man overveje æblekagen en ekstra gang. Det kan godt være en tung omgang, hvis man i forvejen har fået for meget tungt mad. Selvom den er nem at lave, skal man også overveje alternativer, hvis man har mange gæster. Det kan godt blive lidt omfattende, hvis man skal lave æblekage til mange gæster. Den følgende opskrift vil tage udgangspunkt i 8-10 personer.

Hvad skal jeg bruge?

  • Store æbler (10 stk)
  • Sukker (ca. 300 g)
  • Citronsaft
  • Vand (1,5 dl)
  • Vaniljesukker
  • Hasselnødder / hasselnøddekerner (200 g)
  • Piskefløde (0,5 l)

Hvordan gør jeg?

  1. Det er nemmest at starte med at lave æblegrøden. Derfor vaskes og skrælles alle æblerne. Æblerne gøres i stand, så kernehusene bliver fjernes og æblernes deles i nogenlunde lige store stykker.
  2. Æblerne skal derefter koges, så det bliver en en god mos. Æblerne skal koges i vand og der tilsættes 200 g sukker og citronsaft. Tilsæt også vaniljesukker. Smag til undervejs.
  3. Massen skal blive ved med at koge, indtil æblerne falder fra hinanden. Det kan være svært at få mængderne til at passe præcis. Derfor er det en god ide at justere undervejs, hvis der skulle mangle nogle ingredienser.
  4. Selve grøden er nu færdig. Da den skal serveres kold er det en god ide at have plads i køleskabet.

Tilbehør

  1. Imens grøden køler ned, udnytter man tiden og laver krokant-raspen. Derfor skal hasselnødderne ristes i ovnen. Dette foregår i ca. 10 minutter ved 200 grader (normal ovn)
  2. Nødderne skal derfor køle af. Når nødderne er kolde skal skallerne pilles af. Det kan godt være en bøvlet affære. Derfor bør man også have lidt tålmodighed.
  3. De sidste 100 g sukker skal nu smeltes, så den får en karamel form. Igen skal man have lidt tålmodighed. Hasselnødderne bliver nu tilsat og bliver vendt rundt i massen. Massen skal ristes i ca. 2 minutter før den hældes ud på en bageplade. Her skal massen afkøle igen, før den kan bruges.
  4. Når massen er kold, skal den hakkes i små stykker. Dette kan ske på flere måder. Har man en mini hakker kan man bruge dette. Har man ikke det, kan man benytte sig af en skarp kniv, man skal dog have god tid, da dette godt kan være et større projekt.
  5. Fløden piskes nu til flødeskum.
  6. Det kan være en god ide at lave forskellige lag af både flødeskum og æblegrød, når kagen sammensættes. Har man æblegrøden i bunden og flødeskummet på toppen, kan det være svært at grave selve kagen fri af flødeskum.
  7. Kagen serveres kold og derfor bør den også stå og trække lidt i et køleskab, inden den serveres til gæsterne.

Kagen i sig selv er ikke den største udfordring, men den skal stå og trække en del gange, for at være ordentlig kold. Derfor er det også en god ide at starte dagen inden. Starter man på dagen, bør man sørge for at de fleste gøremål for dagen er blevet klaret. Ellers kunne man godt komme i en situation, hvor man kommer under tidspres. Tidspres og æblegrød er ikke den bedste kombination, da det kræver en del tålmodighed.

Cheesecake

En cheese har flere steps. Det skal man dog ikke lade sig skræmme af. Det er en utrolig nem kage at lave. Selvom kagen ikke ser så stor ud, så kan den godt være lidt tung for nogle og derfor spiser gæsterne ofte ikke så mange stykker af kagen.

Hvad skal jeg bruge?

Til bunden

  • Smør (100 g)
  • Kanel (1 stk.)
  • Ingefær (1 tsk.)
  • Nelliker (1 tsk.)
  • Digestive kiks (200 g)
  • Springform

Gele

  • Husblas (4 blade)
  • Kirsebær (1-2 dl)
  • Kirsebærsirup (1 dl)

Fromage

  • Husblas (4 blade)
  • Sukker (100 g)
  • Pasteuriserede æg (2 stk)
  • Flødeost (ca. 200 g)
  • Appelsin (1 stk)
  • Appelsinsaft (2 spsk)
  • Piskefløde (ca 3 dl)

Hvordan gør jeg?

Bunden

  1. Smøret smeltes i en gryde. Når smøret er smeltet tages gryden af.
  2. Rør kanel, ingefær, og nelliker i massen. Kiksene skal knuses. Vær gerne grundig uden at knuse dem helt i stykker.
  3. Find din springform frem og fyld massen ud over hele bunden. Vær gerne grundig med et jævnt lag - det giver det bedste færdige resultat.

Fromagen

  1. Husblassen lægges i koldt vand. Lad det ligge i omkring 10 minutter.
  2. Imens husblas ligger i vand, piskes sukker og æg sammen. Flødeosten blandes i sukker/æggeblandingen.
  3. Appelsinskrællen rives og tilsættes til massen. Sørg for at bruge usprøjtede appelsiner.
  4. Husblassen tages op af vandet. Dette skal gøres meget forsigtigt. Husblassen skal nu smeltes over et almindeligt vandbad. Afkøl derefter husblassen og tilsæt appelsinsaft. Herefter piskes fløden helt stiv.
  5. Den flydende husblas hældes nu i, den tidligere lavede, æggeblanding. Samtidig dette gøres, røres der rundt i massen og flødeskummet vendes også i. Den samlede fromage hælles over kiksen i bunden af springformen.
  6. Fordel gerne massen, så den bliver jævn i springformen. Det giver det absolut bedste resultat i sidste ende.
  7. Formen stilles i køleskabet. Du skal nu i gang med at lave geleen til toppen af din cheesecake.

Geléen

  1. Det er nu tid til at lave geléen. Husblassen til geléen lægges i blød, som tidligere. Igen i ca. 10 minutter.
  2. Kirsebærvinen varmes i en gryde brug kun halvdelen af vinen. Det er meget vigtigt at kirsebær vinen ikke kommer op at koge. Den skal blot være lun.
  3. Husblassen skal smeltes direkte i kirsebærvinen, når den har trukket i 10 minutter. Gryden skal tages af varmen.
  4. Den sidste del af kirsebærvinen og sirup hældes op i gryden til resten af blandingen.
  5. Derefter skal den samlede gelé hældes over kagen. Igen skal laget være jævnt, da det giver det bedste resultat.
  6. Kagen skal derefter stå på køl. Det foreslås at den køler i mindst 3 timer.
  7. Til sidst fjernes formen og kagen er klar til at blive serveret.

En cheesecake er ganske nem at lave til sine gæster. Det er en kage, som kan laves dagen før. Derfor er der gode muligheder for forberedelse i god tid. Kagen kan fx. laves dagen inden, så man har tid til sine andre gøremål på selve dagen.

temp

Frugtsalat

En frugtsalat kan være en rigtig god dessert, hvis man har serveret lidt tung mad til sine gæster. Oven på en omgang tung mad, kan det være meget hårdt at spise en chokoladekage eller en islagkage. Det er naturligvis to gode kager, men de skal også passe ind på resten af menuen. En frugtsalat passer ind til alle menuer, fordi den er så let som den er. Det er helt op til en selv, hvilke frugter man ønsker at komme i den.

Hvad skal jeg bruge?

  • Ananas (gerne frisk)
  • Vindruer (Grønne eller mørke)
  • Jordbær (gerne friske)
  • Appelsiner
  • Bananer
  • Æbler
  • Piskefløde
  • Vaniljestang (1 stk)
  • Æggeblommer (4 stk. HUSK pasteuriserede)
  • Sukker
  • Chokolade (gerne mørk)

Hvordan gør jeg?

  1. Alle frugterne skylles inden de skrælles/pilles. Dette gøres også selvom de er økologiske.
  2. Stykkerne skæres ud og kommes i en stor skål. Stykkernes størrelse er op til en selv. Skær dem ikke for små - de skal stadig kunne tygges.
  3. Pisk fløden i en skål. Tilsæt derefter vaniljen, æggeblommerne og sukker. Det hele piskes sammen til en stor masse.
  4. Hak chokoladen i små stykker. Vurder selv størrelsen.
  5. Enten kan man vende frugterne i massen og derefter kan gæsterne drysse chokolade over eller man kan have massen, frugterne og chokoladen hver for sig. På den måde bestemmer gæsterne selv, hvor meget råcreme de ønsker.

Frugtsalaten er nu klar til at blive serveret. Den skal gerne serveres lige efter den er lavet. Hvis den står for længe kan frugterne godt blive lidt kedelige og vandet. Som sagt kan man benytte de frugter man har lyst til. Dette er blot en sammensætning vi hos Festen.dk foretrækker.

temp
SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER