Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Dette SKAL man vide inden babyshower

Babyshower

Title

Babyshower er en amerikansk tradition, som er betegnelsen for en ?fest?, hvor man fejrer en graviditet. Typisk vil det være veninder eller familie til den gravide, som arrangerer denne babyshower som en overraskelse op til fødslen. Ordet ?shower? forbindes til den gaveregn, der i traditionen finder sted til et babyshower. Et babyshower udgøres typisk af hygge med den gravide, hvor man giver gaver, spiser lækkerier ofte med farvetema efter kønnet og muligvis laver lege eller aktiviteter.

Traditioner ved Baby Shower

temp

I USA har traditionen om babyshower været en tradition i mange år, og har først senere taget sit indtog i Danmark og andre dele af Europa. Dette skyldes ikke mindst film som Sex and the City og tv-serier som Beverly Hills 90210. I Danmark havde det dog en lidt svær start grundet forestillingen om, at det kan bringe uheld, hvis den gravide modtager gaver inden barnet er født. Denne forestilling er i dag ved at være fortid og babyshower bliver mere og mere populært.

Traditionen om babyshower afholdes kun ved den første graviditet, hvor den førstegangsfødende kan have særligt behov for hjælp i form af gaverne. Dette er så småt ved at ændre sig i USA, hvor der ved anden graviditet afholdes mindre babyshowers under titlen ?diaper showers?.

Det kan være svært at holde festen som en overraskelse, særlig fordi der kan være en række forbehold og hensyn, man bør tage for den gravide. Nogle kommende mødre ønsker ikke at modtage alle slags gaver og kan måske have et ønske om, at ikke alt skal være blåt eller lyserødt, måske kender de slet ikke kønnet. Det er en god ide, at arrangøren er meget tæt på den gravide, og kender til vedkommendes holdning, på denne måde kan man undgå at skulle spørge ind og dermed lade festen forblive en overraskelse. Samtidig kan man sikre sig, at den gravide vil blive glædelig overrasket. Et andet forbehold man bør have er at sikre samarbejde, så hemmeligheden ikke afsløres. Det kan være en god ide at aftale med den kommende far, hvor og hvornår festen skal holdes, så han kan sørge for hun er rette tid til rette sted.

En af traditionerne som danskerne har overtaget fra film og tv-serier er at lave en ?Diaper Cake?, på dansk en blekage. Blekagen består af stof- eller engangsbleer, som bindes sammen og bygges op så en lag på lag kage. Derfra kan man selv pynte og dekorerer kagen.

Aktiviteter til babyshower

Udover gaverne er der flere ting, der kendetegner et babyshower. Ligesom med maden er der tradition for, at dekorationer, oppyntning og eventuelle invitationer følger et bestemt tema. Derudover er der tradition for at arrangere baby-relaterede lege. Det kan være: lave maven af gips, blindsmagning af babymad, skift en ble (smelt evt chokolade der i så det ligner ****), quiz osv. Det er kun fantasien, der sætter grænser og det vigtigste er, at den gravide får en hyggelig dag med sine nærmeste.

Hold jer ikke tilbage og få arrangeret et babyshower. Det vil med sikkerhed blive en dag, som moderen kan mindes med glæde og en god måde at få samlet den gravides nærmeste, hvis ikke selv overskuddet er til det op til fødslen. Som udgangspunkt er babyshower for veninderne og dermed ikke en festdag for mændene.

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER