Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Disse drikkevare passer til julemaden

Drikkevarerne

Title

temp

Julemaden er et af de store højdepunkter til jul. Det er det øjeblik hvor folk samles om bordet og hygger med hinanden over noget god mad. Men til maden hører der selvfølgelig også drikkevare til, som man kan skylle maden ned med.

Til jul mødes mange over en omgang æbleskiver, mangler du opskrift på dem så læs med her:

Alt du skal bruge er:

4 dl kærnemælk

3 æg

250 g hvedemel

½ tsk natron

1 spisk sukker

¼ tsk groft salt

3 spsk groft salt

Du starter med at komme kærnemælk og æggeblommer i et blenderglas sammen med mel, sukker, salt og natron. Når dejen er jævn skal du lade den hvile i cirka en ½ time. Imens kan du piske æggehviderne, til de er meget stive og vend dem derefter forsigtigt i dejen, når den halve time er gået.

Derefter tager du din æbleskivepande og varmer den godt op og kommer lidt fedtstof i hullerne. Du skal derefter fylde hullerne ¾ op med dej, og bag dem ved jævn varme.

Vend æbleskiverne af og til med en kødnål.

Når æbleskiverne har fået nok, så tag dem af panden og hold dem varme til servering.

Du kan eventuelt drysse noget flormelis hen over æbleskiverne.

temp

Når æbleskiverne er færdige og klar til servering skal der selvfølgelig også noget vådt til ganen til. Man hvad skal det være?

Hjemmelavet gløgg er ren julefryd hele december måned og er virkelig noget der er værd at bruge tid på at lave. Ud over det, tager det heller ikke længe at lave det.

Gløgg er noget mange forbinder med julen og tit drikker i forbindelse med æbleskiverne. Her på Festen har vi selvfølgelig opskriften på den perfekte gløgg. Denne opskrift er til 10 personer og er meget let at lave. Læs med her.

temp

Ud over gløgg drikker man også vin til maden til jul. Det kan være forskelligt hvilken vin der passer bedst til hvilket slags kød.

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER