Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Den gode Jubilæumstale

Jubilæum

Title

Det kan være svært at holde en god tale, men det er for de fleste mennesker helt normalt. Skal du fejre jubilæum af den ene eller anden art og derfor skal holde en tale, kan det være svært at finde ud af, hvad der skal siges, hvordan den skal holdes osv. I denne artikel finder du en guide til en god tale.

Guide til en god jubilæumstale

For at få en rigtig god tale, er der nogle faktorer, der er vigtige at få med helt fra start af. Kom godt i gang med din tale, ved at lave en brainstorming. Du kan enten lave din brainstorming alene eller få hjælp af familie, venner eller kolleger. Skriv alt, hvad du kommer i tanke om ned på papir. Når du har lavet din brainstorming, vil du have et papir fyldt med oplevelser og historier. Vælg derefter de historier eller oplevelser, der er specielt gode og som betyder noget særligt for dig eller for dem, du skal holde talen for. Herefter kan den røde tråd i talen findes. Find en god rækkefølge i de historier og oplevelser, du gerne vil fortælle om. På den måde kan du forberede en sammenhæng mellem de forskellige emner. Brug f.eks. "bindesætninger" som "dette minder mig om...", "da han så blev ældre/senere hen..." osv. Kan du få humor med i din tale, kan det gøre det nemmere at holde talen. Hvis folk kan grine med dig, kan det understrege din glæde ved jubilæet. Din energi og udstråling skal være positiv. Talen kan derudover fungere som en hyldest til firmaet, foreningen eller din tid i firmaet. Derudover kan din tale være med til at vise din personlighed. Taler du fra hjertet, vil medhørerne helt sikkert kunne mærke det. Er din tale personlig og oprigtigt, kan du samtidig opnå, at den vil blive husket på med glæde og positivitet. Afslutningen på din tale kan afgøre, hvordan den huskes. Alt afhængigt af, hvordan du ønsker din tale skal opfattes, afslut da med dette. Ønsker du eksempelvis, at den skal være sjov, slut da af med en sjov bemærkning. På den måde når du ind til modtagerne og lader dem huske talen for det sidste, du fik udtrykt.

Når du skal holde talen

Starten af din tale vil ofte være den sværeste del, fordi det er her, du måske er mest nervøs og usikker på, hvordan hele situationen udvikler sig. Det er derfor vigtigt at få en god start på din tale, hvor det kan være en god idé at smalltalke, kommentere på hændelser fra dagen eller andet - på den måde bliver du "talt varm", og er klar til at give din tale. En måde at gøre situationen nemmere er ved at have øvet talen. Øv den højlydt og gerne foran et familiemedlem, en ven eller en anden, der kan give dig feedback. Det giver dig sikkerhed og vil være med til at hjælpe mod den eventuelle nervøsitet, der kan opstå. Cue cards kan blive din redning, hvis du mister fokus under talen. Lav derfor din tale i punktform, så du nemt kan komme på rette spor igen. Til sidst er der kun tilbage at ønske tillykke og rigtig god fornøjelse!

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER