Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Fastelavns historie

Fastelavn

Title

Fastelavns historie

Fastelavn er en af de vigtigste traditioner for børn, næstefter juleaften og deres egen fødselsdag(gave-højtiderne). Grunde er simpel: De de får lov til at klæde sig ud, som de har lyst til, og det er forældrene der betaler. Men hvad er bagrunden for fastelavn? Lad os kigge lidt nærmere på det.

Fastelavn = Aftenen før fasten

Fastelavn kender vi bedst fra udklædningen, slå katten af tønden og rasleture. I gamle dage var der dog en mere religiøs grund til fastelavn. Ved at faste mente man, at man blev stærkere åndeligt. Eksemplet fra biblen er, hvor Jesus fastede 40 dage i ørkenen, så han kunne modstå djævlen og hans fristende tilbud. Hvornår man præcist fastede, afhang lidt af, hvilken kirke man fulgte. I den katolske kirke fastede man 40 dage før påske, nok for at vise respekt for de 40 dage Jesus fastede. Mange havde arbejde ved siden af, og kunne ikke passe den strenge faste. Dog var det okay at spise simpel mad og fraholde sig fra kød. Man blev ikke helt ligeså åndeligt hævet som ved streng faste, men lidt gav det dat. Desuden kunne rige folk finde på at hyre andre til at faste for sig.

Hvad betyder "fastelavn" overhovedet?

Selve ordet fastelavn kommer fra ordene ”Fastel-abend”, som betyder ”aftenen før”. Det var en stor fest før fasten, der gjorde, at man havde noget at stå imod med, til den lange fastetid. Det skal lige nævnes, at festen ofte varede en uge. Nu varer fastelavn kun en enkelt dag og har intet med religion at gøre, og alt med skæg og ballede at gøre. Nu ved du i hvert fald hvorfor vi holder fastelavn. Klik her for at komme til det store overblik over alt om fastelavn!

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER