Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Forloverens tale

Takt og Tone

Title

Forloverens tale ? The best man

Som forlover indebærer det naturligvis, at han er en del af den traditionelle talerække til brylluppet. Ifølge traditionen skal forloveren holde tale for brudeparret, men i de mere moderne bryllupsritualer er det en tradition, der er på vej ud og derfor ikke længere en forpligtigelse.

Talen

Hvis brudeparret vælger, at forloveren også skal have rollen som toastmaster, slipper han ikke for at holde mindst én tale, eftersom toastmasteren er nummer 2 i talerækken. Værten er selvfølgelig den første taler og derefter er det toastmasteren, som oftest kommer med nogle praktiske informationer.

Det vilde ungkarleliv

Disse historier krydres ofte med et strejf af humor, men forloveren skal sørge for at vurdere sit publikum, dog må han gerne drille lidt, det skal bare ikke ende med at blive en udstilling af gommens pinlige bedrifter i sit ungdomsliv.

Hvis forloveren efter sin tale, har formået at få gæsterne til både at grine og fælde en lille tåre, så sidder den lige i skabet. Husk at det vigtigste element i talen er at underholde gæsterne og være til glæde for brudeparret.

Der er ingen faste regler for, hvordan forloverens tale skal bygges op. Den skal naturligvis handle om brudeparret og specielt om gommen. Forloveren er ofte en person, der har kendt gommen gennem længere tid, og derfor er det kutyme, at man deler et par sjove anekdoter fra gommens tid som ungkarl.

Gode råd til forloverens tale

  • Sørg for at forberede dig på din tale i god tid. Det er med til at lægge en dæmper på nervøsiteten, hvis du er velforberedt så ender du ikke med at stå på bar bund og blive nødt til at improvisere.
  • Giv dig selv god tid til at gå og tænke over hvilke anekdoter du vil have med i din tale.
  • Selvom det måske lyder dumt, så skriv alt ned ? du kan altid omformulere, slette og tilføje undervejs, bare du har et ordentligt råmateriale at gå ud fra.
  • Sørg for at øve dig. Jo mere du øver dig, jo mere styr har du på talen og jo mere ægte vil det lyde, når tiden er inde.
  • Selvom du ikke regner med at få brug for det, så lav et manuskript. Det er rart at have noget støtte sig til, hvis du skulle gå i sort i en sætning.
  • Brug stikord og fremhævninger som hjælp til at understrege de vigtigste punkter.
  • Lad være med at gå i panik. Selvom det er en stor opgave, så handler et bryllup først og fremmest om kærlighed og at have det sjovt. Det er også, hvad forloverens tale skal afspejle, så tal fra hjertet, så går det ikke helt galt ? det er ikke verdens undergang, hvis gæsterne griner, hvad enten det er af eller med dig.

Savner du flere tips eller inspiration til, hvad din tale skal indeholde så læs vores artikel ”

Generel guide til bryllupstale

Til sidst er der bare at sige, held og lykke med din tale og god fornøjelse til brylluppet.

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER