Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Forretten til din fest

Maden

Title

Menuerne har stor betydning, når man planlægger en fest. Faktisk er maden noget af det gæsterne husker. Har maden ikke levet op til forventningerne kommer det ofte til at trække ned på den samlede oplevelse. Det samme gør det, hvis maden har været perfekt. Derfor bør man, som vært, også overveje sine retter og menuer, når man planlægger sin fest. Faktisk skal retterne gerne have en rød tråd, før det giver mening.

temp

Wraps med spinat og laks

Små wraps med spinat og laks er ofte en succes. Disse wraps tager ikke lang tid at lave. De kan både bruges som hapsere og som forret. Når man serverer dem som forret, så foreslås det at man ikke serverer mere end to stk. til sine gæster. Som appetizers serverer man dem på et fad og derfor bestemmer gæsterne selv, hvor mange de mener de kan spise. Ofte spiser man ikke mere end to alligevel.

Hvad skal jeg bruge?

  • Røget laks (150 g)
  • Spinatblade (efter eget ønske)
  • Smøreost (valgfri smag)
  • Tortilla wraps (to stk.)

Hvordan gør jeg?

  1. Pandekagerne smøres ind i den valgfrie smøreost. Lav evt. forskellige smag med smøreosten. På den måde kan gæsterne få lidt forskellig smagsoplevelser.
  2. Spinaten fordeles over midten af pandekagen. Læg to lakseskiver ovenpå spinaten.
  3. Rul tortilla pandekagerne sammen og skær dem ud i stykker.

Når man serverer wraps, som forret kan man tilføje en lille let dressing og lidt ekstra salat ved siden af. Evt. med noget feta. Serverer man sine wraps som hapsere, så serveres alle på et fad. Sæt små tandstikker eller mini gafler i, så det gør det lettere for gæsterne at spise. Som alternativ kan man selv bage pandekagerne.

Den viste mængde passer til cirka fire personer.

temp

Laksestykker med avocado

Som den tidligere opskrift, kan denne ret både bruges som hapsere og som forret. Man skal derfor vælge, hvorvidt man ønsker begge dele. Ønsker man både hapsere og forret bør man ikke servere noget, som minder for meget om hinanden.

Hvad skal jeg bruge?

Mini pandekager

  • Mælk (ca. 2 dl)
  • Æg (1 stk.)
  • Smør (ca. 20 g)
  • Salt
  • Boghvedemel (ca. 1 dl)
  • Alm. hvedemel (1,5 dl)
  • Bagepulver

Fyld

  • Citronsaft
  • Avocado (2 stk.)
  • Salt
  • Laks (ca. 100 g)
  • Dild

Hvordan gør jeg?

Mini pandekager

  1. Smelt smørret og lad det køle lidt af.
  2. Begge typer mel og bagepulver røres sammen.
  3. Når smørret er kølet lidt af, røres det sammen med æg og mælk. Ingredienserne røres sammen i hver deres skål.
  4. Når begge skåle er klar, hældes skålene sammen og røres godt rundt.
  5. Steg mini pandekagerne på en varm pande. Brug smør som fedtstof, når der skal steges.
  6. Lav ikke pandekagerne for store. Det handler ofte om at prøve sig lidt frem, indtil man finder en passende størrelse

Fyld

  1. Avocadoerne moses sammen i en skål, sammen med citronsaft og salt. Mas det indtil man får en lækker avocadocreme. Vær ikke for voldsom under processen.
  2. Når alle pandekagerne er færdige, fordeles avocadocremen. Fordel cremen på mini pandekagerne. Det er meget smag og behag, hvor meget der skal påføres. Brug ikke for meget, da det ikke skal svømme i avocadocreme.
  3. Laksen skæres i mindre stykker og fordeles på hver mini pandekage. Find også her en størrelse, som passer til den anden mængde.
  4. Pynt med lidt dild ovenpå.

Pandekagerne er nu klar til at blive serveret. Pandekagerne er bedst, hvis de bliver serveret ganske hurtigt efter produktion. Serverer man pandekagerne som wraps, er det en god ide at tilføje en mindre gaffel eller tandstik, så det gør det nemmere for gæsterne at indtage. Serverer man som forret, vil det være en god ide ikke at servere mere end to. Hertil kan der tilføjes lidt salat til som pynt.

Klassiske tarteletter

I en periode kunne man næsten ikke tage til en fest, uden at få tarteletter. Det er desværre gået lidt af mode. En af årsagerne til at det ikke længere sker så tit kan være, at det er en meget tung ret. Serverer man en tung forret, så skal resten af menuerne heller ikke være for tunge. Det er dog ofte hovedretten, som er tung, da det er den primære ret. Derfor bør forretten heller ikke være alt for tung. Det kan tarteletter desværre godt være. Derfor skal man heller ikke servere for mange, hvis man vælger det som forret.

Når man laver tarteletter kan man selv vælge at lave fyldet, eller man kan købe færdiglavet fyld. Det kommer meget an på en selv.

Hvad skal jeg bruge?

  • Kogt kylling / kyllingebryst ( 2 stk.)
  • Hvedemel (ca. 4 spsk)
  • Smør (ca. 40 g)
  • Mælk (ca. 4 dl)
  • Peber
  • Salt
  • Asparges (ca. 200 g)
  • Tarteletter (ca. 12 stk)
  • Persille
  • Grøntsagsbouillon
  • Gulerod
  • Løg (ca. 1 stk)
  • Laurbærblade

Hvordan gør jeg?

Kyllinge fyld

  1. Kyllingen koges i ca. 20 minutter.
  2. Når det koges tilsættes grøntsagsboullion, en skåret gulerod i tern, snittet løg, salt, peber og laurbærblade. Størrelsen på grøntsagerne er meget smag og behag.
  3. Behold lidt af vandet, til senere brug.

Tarteletter

  1. Smelt smørret i en gryde. Når det er smeltet piskes mel i.
  2. Når smør og mel hænger sammen, tilsættes mælk. Tag lidt af gangen, så det kan tilpasses indtil saucen er jævn i massen.
  3. Saucen skal nu koge i et par minutter, så det hænger godt sammen. Under kogning tilsættes peber og salt. Smag til, så man får den rette smag.
  4. Har massen ikke den rette konsistens, tilsættes vandet fra den kogte kylling. Brug lidt af gangen.
  5. Den kogte kylling skæres i små stykker. Det er meget forskelligt, hvad folk ønsker i størrelse. Derfor bør man gøre det, man selv mener er den rette størrelse.
  6. Kom asparges i sausen.
  7. Tarteletterne skal til sidst varmes i ovnene. Pas på de ikke får for længe.

Tarteletterne er nu klar til sammensætning. Massen hældes i bunderne. Der pyntes med hakket persille. De viste opskrift er til ca. 4 personer.

temp

En let salat

Hvis man i forvejen skal have en lidt tung hovedret, så bør man ikke starte ud med en tung forret. Fx er tarteletter rigtig lækre som forret, men det er ikke den rette løsning, hvis man i forvejen skal have en tung hovedret. En let salat er en rigtig god ide, fordi det lige tager den værste sult, som gæsterne med sikkerhed har.

Hvad skal jeg bruge?

  • Almindelig salat (fx iceberg)
  • Tomater
  • Feta / salatost
  • Timian
  • Peber
  • Oliven
  • Røde løg
  • Gul peber
  • Olivenolie / italiensk dressing

Hvordan gør jeg?

  1. Alle grøntsagerne skylle grundigt. Dette gøres også selvom man benytter økologiske produkter.
  2. Salaten snittes i jævne størrelser. Det skal ikke være for småt, men heller ikke hele salatblade. Salaten lægges i bunden af tallerkenen som bund.
  3. Tomaterne skæres ud i både. Benyt en halv til en hel tomat per tallerken. (kommer meget an på størrelsen af tomaterne)
  4. De røde løg kan enten skæres i mindre både eller i ringe - det er op til en selv. Man kan godt bruge almindelige løg, men almindelige løg er ofte lidt stærkere. De røde løg giver også lidt farve til salaten.
  5. Hvis ikke feta / salatosten er i tern i forvejen skæres disse ud. Ca. 1 cm x 1 cm.
  6. Den gule peber skæres i mindre tern eller strænge.
  7. Der pyntes til med oliven.
  8. Til sidst krydderes der med lidt timian og peber. Brug til sidst enten meget lidt olivenolie eller italiensk dressing, for at gøre salaten lidt frisk.

Salaten er nu klar til at blive serveret. Er der mange gæster, vil dette være en forret, som godt kan tage lidt tid. Den er bedst når den serveres med det samme. Derfor skal man heller ikke lade den stå for længe.

temp
SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER