Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Gem konfirmationsminderne

Konfirmation

Title

Konfirmationen er en begivenhed, som kun sker én gang i et menneskes liv. Derfor skal den helst forløbe fantastisk. Derudover er det også sjovt at kunne se tilbage på sin egen eller sit barns konfirmation senere. I denne artikel kigger vi derfor på, hvordan du får gemt minderne fra en konfirmation.

Hvad fra konfirmationen skal huskes?

Før du beslutter dig for, hvor meget der skal gøres ud af minderne, får du her en lille oversigt over, hvad man kunne inkludere:

  • Forberedelserne. Herunder:
    • valg af konfirmationstøj, udvælgelse af lokale, sangskrivning, madlavning, borddækning etc.
  • Konfirmationen i kirken
  • Selve festen. Herunder:
    • de færdige forberedelser, gæsternes ankomst, spisningen, underholdningen etc.

Listen er ikke komplet, men nu burde du have en idé om, hvad du kunne inkludere i minderne.

Gør det selv

Når du ved, hvad der skal gemmes af minder, skal det besluttes om du selv vil stå for det, hyre en professionel til at hjælpe eller en blanding. Fordelen ved at gøre det selv er, at det er billigt og personligt. Hele familien og vennerne kan inddrages. På den måde bliver det et fælles projekt, hvilket er meget sjovere. Hvis du beder nogle om hjælp, så giv dem en konkret idé om, hvad du forventer af dem. Ellers kan man risikere at blive skuffet. Giv dem en idé om:

  • hvad der skal filmes og fotograferes
  • hvilken kvalitet det forventes i
  • hvad det evt. skal bruges til bagefter. Så er det nemmere at optage det rigtige.

Selvfølgelig er det vigtigste, at det er sjovt. Lav en liste over ting, der skal med og kom i gang.

Konfirmationsfotograf

Skal det være helt fint og nemt, så er en professionel fotograf en mulighed. Disse fagfolk kan tage billeder, der ofte er langt bedre end amatørfotografers, både fordi de har øvelsen og udstyret. Desuden kan de redigere, printe og levere det hele i en perfekt pakke bagefter. Som nævnt ovenfor er det vigtigt, at fotografen har en idé om, hvad der skal fotograferes og til hvilken kvalitet. Dette vil med stor sandsynlighed også påvirke prisen. En god idé kan være at bede om et par prøvebilleder, så du er sikker på, at det er det, du vil have. Mange fotografer er gode, men har vidt forskellige måder at tage billeder på. Desuden kan en semiprofessionel fotograf til tider tage mindst ligeså gode billeder som en professionel, til langt billigere penge. Vær derfor omhyggelig med valget af din fotograf.

Efter konfirmationen

Når konfirmationen er ovre, og billeder og videoer er i hus, så skal minderne sorteres, ordnes og gemmes. Hvis du selv har taget billederne, skal de måske redigeres. Desuden skal de særligt bedste udvælges. Sådan en bunke er særligt god at have, hvis billederne f.eks. skal uploades til Facebook eller sendes til nogle venner. Husk at tage back up, og at Facebook får rettighederne til de billeder, du uploader. Til sidst gælder det om at huske, at alle disse minder kan bruges til alverdens ting. Der kan laves kalendere, postkort, hjemmesider og meget mere ud af billederne. Er billederne virkelig gode, kan du sågar lade billeddatabaser på internettet bruge dem. Så kan der måske endda tjenes lidt på dem. Det vigtigste med billederne er, at du og familien kan se tilbage på dem om mange år og mindes de glade dag. Så vær ude i god tid og få taget nogle gode billeder til mindeskuffen.

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER