Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Gem minderne fra fastelavn

Fastelavn

Title

Gem minderne fra fastelavn

Fastelavn bringer mange minder med sig. Hvis du skal til en fastelavnsfest, vil du takke dig selv om nogle år, hvis du lige får taget et par billede og en enkelt video. Desværre er det let noget man kan komme til at glemme, fordi man ikke lige får forberedt sig. Du kan nemt sikre dig dine fastelavnsminder i år, hvis du følger råddene i denne artikel.

Planlægning er nøglen til gode minder

Først skal selve fastelavnen planlægges. Når du ved, hvornår hvad kommer til at ske, skal du have udstyret på plads. Det kan være et digital kamera, en smartphone med et godt kamera eller et godt videokamera. Det kommer selvfølgelig an på, hvilken kvalitet du vil have. Hvis du kender en, som er god til det med billeder, kan du få ham eller hende til at gøre det for dig. Så kan de få lov at slå katten af tønden til gengæld. På selve dagen der skal optages og tages billeder, bliver det hele lettere og sjovere, hvis opgaven bliver fordelt imellem flere personer. Så kommer alle med på billederne og alle får lov at sætte deres håndaftryk på mindet. Det er også sjovt at samarbejde om det. Der kan på forhånd aftales, hvor mange billeder man hver især skal tage i starten, hvornår man skal tage dem eller af hvad. F.eks. kan én stå for at tage billeder af forberedelsen, en anden når gæsterne kommer, to til tre kan tage billeder i løbet af dagen, og så måske en tredje der kan stå for billeder, når gæsterne tager hjem og under oprydningen. 

Forevig mindet for alvor: Tag en back up

Når billederne og videoerne er taget, er der flere ting, man kan gøre med dem. En klog ting at starte med er at sikkerhedskopierer dit materiale. Du kan benytte dig af en følgende måder.

  • Upload billederne til facebook.
  • Upload billederne til et andet socialt medie.
  • Læg billederne på din computer, samt på en ekstern harddisk.
  • Læg dine billeder i Skydrive, dropbox eller en anden cloud (online sikkerhedskopi) system.

Når billederne er gemt og sikret, kan det sjove begynde. Du kan lave slideshows, powerpoints og prezis som vises på en overheader. Du kan købe elektroniske billederammer, der skifter billederne efter smag. Du kan printe billederne ud og putte dem i rammer. Billeder kan også bruges til invitationer næste år. Der kan også laves en sjov video, som uploades til youtube. Så kan andre få gode idéer og give dig nogle igen. Desuden kan du lave dine egne postkort eller måske et billedalbum med dine favoritbilleder. 

Fastelavn skal fejres og des mere der bliver gjort ud af det, des sjovere er det for børnene. Så I skal gøre noget ud af det og give jeres børn muligheden for at elske denne tradition, som vi har elsket den.

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER