Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Hjemmelavet Gløgg

Juleaften

Title

Julen i Danmark har mange traditioner og én af dem er gløgg. Hvert år ved juletid dukker den dejlige varme drik op på gader og stræder, såvel som i de danske stuer. Gløgg kan købes færdigblandet, men har du tid og lyst kan du skrue endnu mere op for hyggen og lave den selv. Gløgg er varm, krydret vin og har været en juletradition siden slutningen af 18-hundredetallet, formentlig fordi den varme og krydrede smag passer perfekt til en kold vintertid. Traditionen med at krydre og søde vin stammer dog helt tilbage fra antikkens grækere og der har været, og er stadig, mange variationer. Her får du et bud på at lave en god gløgg som du kan varme dig ved i juletiden.

Gløgg opskrift (10 pers)

2 Flasker rødvin 2 appelsiner 2 citroner 2 stk. kanel 6 nelliker 8 Spiseskeer sukker 150 gram rosiner 110 gram finthakkede mandler 1/2 liter vand 1 dl portvin Først koger du sukker, appelsinskal, citronskal, nelliker og kanel i vandet i ca. 10 minutter. Dernæst tager du skallerne og krydderier fra og hælder rødvinen i. Nu kan du presse saften af appelsinen og citronen i og tilsætte mandler og rosiner. Dernæst er det tid til at lade gløggen koge igennem på max 75 grader. Først lige inden gløggen skal drikkes, tilsættes portvinen.

Mange måder at lave gløgg på

Får du smag for at lave din egen gløgg kan du finde andre opskrifter og prøve dem. Det kunne f.eks. være hvid gløgg med hvidvin eller måske alkoholfri gløgg med hyldeblomstsaft. Husk desuden at det ikke er nødvendigt at bruge store summer på en rigtigt god vin, da denne alligevel vil være svær at smage. En anden klassisk drik, der er rigtigt sjov at lave op til jul, er snaps. Du kan læse om hvordan du laver din helt egen snaps her. 

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER