Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Her kan man holde fødselsdag

Fødselsdag

Title

Når man fejrer fødselsdag skal man ofte bestemme sig for, hvordan det er den skal holdes. Ofte fejrer man en stor fødselsdag, når man fylder rundt. Det er naturligvis ikke et must og derfor heller ikke noget man skal. Mange vil gerne fejres, når de fylder rundt og derfor holdes der en større fest. Hvor og hvordan festen bliver holdt er meget individuelt.

Når planlægningen til en stor fest går i gang, er det meget forskelligt, hvor folk starter. Ofte er det nemmest at vide, hvor mange man inviterer. På den måde har man også overblik over, hvor mange der maksimum kan komme. Det er ofte sådan at ikke alle kan. Derefter skal kan finde lokaliteten. Her handler det af og til om at være kreativ (alt efter, hvor mange der kommer)

Hjemme

Har man, eller holder man, sin fødselsdag om sommeren, så er det muligt at gøre det i et telt. Man skal dog være opmærksom på at det stadig kan være koldt. Den danske sommer kan være meget svingende og derfor skal man overveje mange ting, når man har telt i haven. Trods sommermånederne, så kan det være koldt - især, hvis det er med musik ud på natten. Skulle der være chancer for at det blev koldt, så er det en god ide med varmeblæsere. Hvis man ikke selv ejer varmeblæsere, så er det naturligvis noget der kan købes eller lejes. Ofte kan det faktisk være lige så billigt, hvis man ved at der kommer flere fester i fremtiden.

Når det er med telt i haven, så kan det også godt larme mere, end hvis man havde holdt det andre steder. Derfor skal man også huske at give sine naboer besked i god tid. Har man et godt forhold til sine naboer, så kunne man jo invitere dem med til festen. Vælger de ikke at deltage, så er det ofte fordi de ikke kan og alligevel ikke er hjemme. På den måde får man det også afklaret med sine naboer.

Inviterer man sine gæster til telt i haven, så skal man også huske at give besked om det. Ens gæster skal have muligheden for at vælge tøj ud fra lokalitet. Selvom man sørger for varme i teltet til aftenen/natten, så kan det godt være koldt i t-shirt og kort kjole. Det er derfor en god ide at gæsterne ved, hvordan festen holdes.

Det kan være meget svært at finde frem til den rette størrelse, når man enten skal købe eller leje et telt. Derfor er det en god ide at læse en guide inden man tager sin beslutning.

temp

Forsamlingshus

Har man ikke muligheden for at holde sin fest hjemme, så er der muligheden for at leje et forsamlingshus. Det er en rigtig god mulighed, fordi man stadig kan holde festen, som det passer en. Der skal naturligvis ryddes op og gøres rent - det gør man alligevel ofte, hvis man holder det derhjemme.

Nogle forsamlingshuse har man kun i et døgn og derfor skal man være hurtig med rengøringen. Andre forsamlingshuse vil kun leje ud til én i en weekend. Det gør det nemmere med rengøringen efter, men det er også nemmere at gøre klar inden. Derfor skal man overveje forsamlingshuse, hvis det er en mulighed man kigger efter.

Der findes forskellige former for forsamlingshuse. Nogle gange er det blot en festsal (hvor man selv skal arrangere pynt samt rengøring. Andre gange er det med personale, hvor personalet klarer borddækningen og rydder op efter en igen. Disse forsamlingshuse har ofte et tidspunkt, hvor man skal være ude. Det kan ofte være omkring kl 2 om natten. For nogen kan det være meget tidligt og derfor vælger man at leje et forsamlingshus som mere er en festsal, hvor man selv skal klare det hele. Det kommer meget an på, hvad det er man er til.

temp

Restaurant/Cafe

Der er gode muligheder for at holde sin fødselsdag på en cafe eller restaurant. Det bliver naturligvis ikke en fødselsdag, som havde man holdt det i et forsamlingshus. I et forsamlingshus kan man ofte holde fest så længe man vil. På en Restaurant eller cafe er det ofte om dagen man vælger at holde fødselsdagen. Det kan også godt begrænse mængden af gæster, da det ofte kan være en meget dyr fornøjelse.

Vil man gerne holde fødselsdag for en gruppe af kammerater, som man har kendt i mange år, så er det en rigtig god ide at gøre det på en restaurant. Man skal bare overveje at det måske er svært at nå at snakke med alle sammen, fordi man ofte sidder på samme plads. Vælger man at holde det hjemme eller i en mindre sal, så kan man holde fødselsdagen så lang tid man vil og man kan flytte rundt. På den måde kommer man til at snakke med så mange af sine gæster som muligt. Derfor skal en restaurant eller cafe være for en mindre forsamling.

temp

Vandrerhjem/Hostel

Når man fylder rundt vil mange gerne gøre noget specielt for sine gæster og ikke mindst sig selv. Derfor er der også mulighed for at leje et vandrerhjem/hostel i en hel weekend. På den måde kan man virkelig have det sjovt og være sammen med sin familie og venner. Det er sjældent man er så meget sammen og derfor er det også en god måde at gøre det på.

Man kan fx mødes om fredagen efter aftensmad og hygge om aftenen. Da det bliver holdt på et vandrerhjem/hostel har man også værelserne dertil. Derfor kan man gå i seng, når det passer en. Har man fundet en området, hvor der er mulighed for aktiviteter, kan det være meget sjovt at tilmelde sig det. Ofte kræver det god planlægning. Mange steder er der efterhånden gode muligheder for mountainbike, hvis man er til det, det er ofte en meget maskulin aktivitet, men også utrolig udfordrende, hvis det ikke er noget man har prøvet så ofte. Efter alle aktiviteterne kan man holde den store fest om aftenen, hvor man også kan gå i seng, når det passer en, fordi man netop er på dette vandrerhjem/hostel. Om søndagen kan man pakke sammen og tage hjem - der er man også tilpas udkørt til at det er på tide at komme hjem.

Det er naturligvis en fest, som kræver et ret stort budget. Derfor er det heller ikke noget man bliver inviteret til så ofte. Det er dog en rigtig god mulighed for at få snakket med alle sine gæster i løbet af weekenden, fordi man har meget tid sammen.

temp
SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER