Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Title

Klik her for at komme til det store overblik over alt om fest ideer!

I denne artikel finder du ud af hvad der tiltrækker de små bæster, og hvad der får dem til at løbe(flyve) skrigende væk.

Sommeren er skøn, men det er myg ikke. Faktisk er myg en pest de fleste af os ville være lykkelige over at slippe af med. Det har dog lange udsigter, så I stedet må vi væbne os med hvad vi kan imod myg.

Myg tiltrækkere

Morgen, aften og nat

Hvis du virkelig ikke kan fordrage myg, så hold din fest om dagen. Myg er ikke aktive om dagen, og undgår sollys.

Mørke ting

Myg går efter mørke ting, når de leder efter et offer. Dvs. brun hud og mørkt tøj ikke er nogen god ide. Du er et stort reklameskilt hvor der står "Gratis blod her!" på.

Sødlige dufte

Cola, frugt og andre sødlige sager tiltrækker myg. Hvis du propper dig med det, er der også en god chance for at myggene finder dig ekstra attraktiv.

Kølighed

Ligesom at myg er aktive om natten, kan de også bedste lide kølige ben og arme. Anskaf en terasse varmer og få gang i blodomløbet for at modvirke det.

Sved og fugt

Før du begynder at hoppe for meget rundt for at få varmen og undgå myggene, så husk på at de elsker fugtig hud. Så alt med måde. Overvej lidt massage og let bevægelse i stedet for de helt voldsomme aktiviteter.

Vand og budskads

Myg lægger æg i vand og vandbeholdere. Desuden holder de til i budskadser, buske og lignende. Desto længere væk du er fra disse myggeholdige kilder, desto færre plageånde behøver du bekymre dig om.

Myg afskrækkere

Ting der lugter af urter, ISÆR hvidløg

Urter som rosmarin, fløjlsblomster, blåkvast, katteurt og især hvidløg skulle afskræmme myggene. Edikke er heller ikke så poulært. Prøv at lav en urteblanding og gør noget gammelt tøj fugtigt med blandingen. Hæng det rundt omkring, især i nærheden af ben og arme. Du kan også smøre blandingen direkte på huden.

Mange af disse urter kan også fås i en mere brugervenlig olie form. Husk at smøre på flere gange i løbet af aftenen.

Myg er tilsyneladende ret følsomme, når det kommer til lugt. Mange urters duft afskræmmer myg. For at få duften frem, kræver det at de knuses, blandes i væske og smøres på hud, tøj eller stof. Det kan også brandes af.

Vind og blæst

Myg kan ikke lide at flyve rundt i stærke vinde. Anskaf nogle elektriske vifter og sæt dem til at blæse rundt omkrig selskabet. I risikerer selvfølgelig at blive kølet ned af vinden.

Tøj og tæpper

Myg kan kun stikke dig, hvis de kan komme hen til din hud. Er du godt pakket ind i tæpper eller tøj, ja så er målene ganske begrænset. Prøver myggen at stikke dig i ansigtet, har du en god chance for at høre eller se den. Der er også større chance for at en af dine venner (med glæde!) kan smække den for dig.

Varme

Du ved allerede myg forretrækker deres mad og luft kølig. Hvis du på nogen måder kan hæve temperaturen omkring jer med varme kilder, så er det en god løsning. Bål, fakler, terasse varmere etc. er en god idé.

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER