Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Humanistisk konfirmationskursus. Konfirmation, Nonfirmation

Non-firmation

Title

Humanistisk konfirmationskursus. Konfirmation, Nonfirmation

Humanistisk konfirmation er et kursus i etik og livssyn på et humanistisk grundlag. Det afsluttes med en ceremoni, som finder sted i Århus eller København, da muligheden for humanistisk konfirmation er delt i 2 områder, øst og vest for Storebælt. Kurset er med til at give de unge en mulighed for en "konfirmation", ligesom deres troende klassekammerater. Samtidig er er dette kursus med til at gør de unge til hele mennesker. Målsætningen er at fremme de unges selvstændige tænkning og etisk handling, via:

  • indsigt i egne oplevelser, handlinger og adfærd
  • evne til refleksion og til at stille kritiske spørgsmål
  • bevidsthed om livssyn
  • evne til omtanke, respekt, tolerance og til at tage ansvar

Målsætningen minder meget om den målsætning som en normal konfirmation i kirken, som også er at hjælpe de unge til at blive hele mennesker. En humanistisk konfirmation vil koste 3500 kr., med i denne pris er kurset, deltagelse i ceremonien for hele familien, samt 1 års medlemskab i Humanistisk Samfund for konfirmanden. Kurset afholdes over 2 weekender som hytteophold, hvor de unge lærer om etik og moral.

Kort om Humanistisk Samfund:

Det er en forening for alle der ønsker at leve deres liv uden religion, og som kæmper for at alle uden religion har samme rettigheder som folk med religion. De bibeholder mange af de traditioner som er kommet med religion, som ægteskab og konfirmation.

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER