Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Hvad drikker man til en klassisk Suppe, steg og is fest?

Drikkevarerne

Title

I denne artikel vil vi på Festen.dk gennemgå nogle af de råd som man skal huske at have i tankerne når man vælger at holdet en dejlig Suppe, Steg og Is festmiddag.

Vi kommer til at bevæge os igennem retterne slavisk. Det vil sige at, vi starter med suppen.

Suppe

Når du vælger din suppe så skal man gøre sig klar på om man vil have en suppe som er sød i smagen eller det skal være en suppe som er mere saltet suppe.

Alt efter hvad du så vælger af den ene eller anden suppe, ja så skal man vælge hvilken slags vin.

Hvis vi starter med den søde vin så anbefaler man/vi at du vælger en vin som kan holde til suppens smagsvariant. En sødsuppe er oftest lavet af rodfrugter. Det giver en masse smag til suppen, derfor skal man forsøge at holde vinen i samme stil. En vin med noget frugt, en blød syre og lidt sødme er klart bedst til denne type af suppe. Det finder du ofte i vine lavet på Chardonnay. På Festen.dk er vores bud på en Chardonnay vin en SILVERBOOM SPECIAL RESERVE CHARDONNAY.

De salte supper er mest kendt for at være den klare suppe med kød- og melboller. Her er suppen her lavet på en kraftig og salt fond, andre supper kan være andre supper ofte er grøntsagtsupper desuden tilsat salt kød for at give lidt kant og ekstra smag til suppen. Festen.dk anbefaler der for at, hvis man gerne vil have den klassiske suppe så skal man sammen sætte den med en hvidvin SONSIERRA TEMPRANILLO BLANCO BARRICA.

Hvis man ikke er til vin til sin suppe er der også de klassiske øl og vand som man kan drikke. Nogle gange kan det godt være svært at finde en vin som passer sig til retten og man samtidig kan lide, derfor kan Øl og vand godt bruges også.

Stegen

Når man skal sammensætte vinen til din steg, så handler det meget om, hvilken type kød det er. Hvis det er en steg af lys kød er det én type rødvin. Hvis din steg er mørk kød så er det en anden type rødvin du skal sætte til det.

Hvis vi starter med et lyse kød, så kan det være rigtigt lækkert at sammen sætte det med en rødvin som komplimentere kødet på den rette måde. Der er mange udskæringer på kødet i det har også meget at sige i forhold til vinen

Hvis din udskæring er relativ fed så kan det være lækkert med en vin som indeholder en forholdsvis høj syre i sig, det er med til at, holde den gode balance. Her kan vine fra Rhône området et godt sted at starte din søgning efter vin. Rødvin og salt er ikke så gode sammen derfor skal man oftest have fat i en hvidvin til saltet mad eller kød. Hvis vi bliver i den rød så kan vine fra Californien og Australien være gode bud på to som ville kunne løfte opgaven.

Hvis du er mere til det mørke kød så har man meget nemmere ved at finde den vin man vil have. I og med at det mørke kød er mere fin og elegant i dens smagsvariant, så har man meget nemmere ved at sammensætte en vin og kød menu, som spiller. Her der kan vinene kommer fra næsten hele verdenen og det er mere dine personlige præferencer som afgøre hvilken vin du skal købe. Oftest vil folk gerne have Italienske, Franske eller spanske vine fordi det er det som de ”kender”, men der er masser lækker vin i andre verdensdele.

Is

Nu er vi nået til sidste ret, Isen. Her er det vigtigt at vi få en sød vin da vi spiser en vin som er sød, derfor er det vigtigt at få en vin som også besidder de samme smagsvarianter og nuancer. Det er meget vigtigt at du får din vin og din dessert til at følges ad i intensitet. Derfor kan man mange gange godt købe en portvin eller madeira gøre jobbet, hvis man gerne vil flotte sig man kan få fat i en sød champagne som kan være med til at sætte prikken over i’et.

Hvis isen er meget kraftig inspireret af chokolade er det kan man med fordel går efter en vin som er meget sød da den så ville skaben en fremragende syrebalance og give chokoladen et perfekt modspil.

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER