Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Hvilken musik skal jeg spille?

Underholdning

Title

Det kan være meget svært at finde ud af, hvad det er for en musik man skal spille. Faktisk kommer det meget an på, hvem ens gæster er. Det kan være meget svært at spille den rette musik og derfor er det vigtigt man ser på, hvem publikum egentlig er. Der er stor forskel på, om man er ældre eller om man er ung. Vi giver vores bud på, hvordan musikken bør være, alt efter publikum samt hvordan den bør formidles.

temp

De unge

Det er i bund og grund meget forskelligt, hvad de unge hører. Derfor er det også meget svært at skrive, hvad man bør sætte på til en ungdomsfest. De fleste unge hører de hits, som i øjeblikket topper. Det er ofte en ret sikker vinder, når man skal finde musik til den store fest. Vælger man at bruge en iPad og et højtaleranlæg, så findes der lister, som er færdiglavet til den store aften - find dem her. Man kan naturligvis også lave sine egne lister. Det kan dog gøre det lidt mere svært, fordi man skal være lidt kreativ. En liste må meget gerne indeholde de nyeste hits, blandet med de gamle hits. Derfor kan det godt være en større opgave, når man skal lave playlisten til den store fest, medmindre der er et tema til festen, så vil det ofte være musikken der bliver spillet.

Der findes også unge, som udelukkende vil høre hård rock. Det kan ofte være svært at lave en liste, hvis man har disse gæster - derfor er det man laver blandede sange på sine lister. På den måde får man også tilfredsstillet så mange gæster, som muligt.

Vil man ikke lave playlister, bruge en iPad samt et anlæg, men derimod benytte sig af live musik, så findes der to muligheder - et 

 eller en .

temp

Et liveband kan spille meget forskelligt musik til en fest. Der er ofte lagt op til dans, når man vælger et liveband. Det er en form for dans, som ikke alle unge helt mestre. Det kommer meget an på alderen. Er det i gymnasiealderen, så kan det ofte være meget udfordrende med sådan en omgang. Derfor er DJ en rigtig god mulighed. En DJ kan lave sine egne udgaver af de fleste sange. Derfor kan man også ramme de fleste af sine gæster, som muligt. En dygtig DJ kan også afkode sit publikum og på den måde finde frem til den rette musiksmag. Også selvom der er forskellige gæster til en fest.

De ældre

Når man skal afkode sit publikum, så kan det være meget svært, når det er ældre. Det er faktisk ligesom med de unge. Det er ikke alle, som hører det samme. Faktisk kan det være svært ved de ældre, når man skal finde musik, fordi der kan være rigtig mange præferencer.

Til en fest med mest ældre publikum, kan det være en rigtig god ide med et liveband. Med et liveband bliver der danset, som de ældre gør. Der er det helt modsat end med de unge. Det er mere ældredans, der bliver danset. Derfor er det en rigtig god ide med et liveband. Med et liveband bliver der også lagt op til dans. Anderledes er det, hvis man vælger at benytte sig af en iPad og en musikanlæg, der bliver der mere lagt op til hygge og musik imens man sidder ved bordene. Er publikum meget blandet af alder, så kan et liveband stadig være en god ide, da livebands ofte også kan spille de nye numre.

Vælger man at bruge en DJ skal DJ?en vide, hvad det er for et publikum man spiller for. Sådan er det som regel inden for alle kunstnere, men det kan være ekstra svært ved DJs. Er man DJ og er der ældre, som også gerne vil danse, så må man helst ikke ændre for meget på de gamle klassiske dansehits - det vil kunne skabe store frustrationer fra de knap så moderne dansende.

Der er naturligvis også ældre, som kun lytter til rock eller hård rock. Det kan være meget svært at spille sådan musik til fester, medmindre man kun er typer, som er til hård rock, med til denne fest. Ellers er det ofte den musikgenre, som vil være i undertal. Det er desværre ofte sådan det er, når der bliver diskuteret, hvad man skal høre - dette problem opstår dog oftest, når man selv har muligheden for at vælge musik.

temp
SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER