Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Inspiration til picnic

Picnic

Title

En picnic er ikke nødvendigvis kun i selskab med familie og venner. Overrask din date med et tæppe og en pakket picnickurv. Hvis en date skal kombineres med en picnictur, er det vigtigt at have forberedt sig godt. Vejret er en altafgørende faktor for, om det er muligt at tage på picnic. Samtidig skal du have forberedt maden og det vil være en god idé at have forberedt et sted, hvor jeres måltid kan nydes.

Valg af destination

Alt afhængigt af, hvor i landet du bor, skal du finde et godt picnicsted i nærheden. Bor du eksempelvis ved vandet kan de vælge at placere jer i klitterne, hvor der stadig er læ til at spise. Bor du nær en skov, park eller sø, vælg da et rigtigt sted for måltidet, inden i kommer. Der vil ofte være vandcykler, robåde og lignede ved søer som i med fordel kan leje efter måltidet.

Forslag til romantisk picnicmad

Når du skal forberede den romantiske picnickurv, er det vigtigt at vælge mad/retter, der er lette at spise i det fri. Gør op med dig selv, om du vil medbringe tallerkener og bestik, eller om du skal tilpasse din mad til at være fingermad. Nedenstående forslag fokuserer på en picnic uden service.

Ønsker du at lave en anderledes form for pizzasnegle, kan du lave madmuffins. Dejen laves, hvorefter ingredienserne, som eksempelvis revet ost og bacontern, vendes i. Brug papirforme, så det er nemt at skille sig af med, efter de er spist.
Pirogger fungerer også godt som picnicmad og kan også laves dagen før. Fyldet kan eksempelvis være krydret oksekød med grøntsager.

Den traditionelle sandwich er nem og hurtig at forberede på dagen. Du kan nemt variere mellem fyldet, så der er noget for en hver smag. Lav eksempelvis med skinke/ost, tunsalat, lufttørret skinke, roastbeef osv. Lav dem så tæt på selve picnicen som muligt, så de holder sig friske i længst mulig tid.

Har du tid og overskud til det, kan du nemt imponere med små hjemmebagte mini-tærter. Bag dem i små smurte aluforme, så de er nemme at spise med fingrene. Lav en almindelig tærtedej og tilsæt tilbehør alt efter ønske. Eksempler på fyld: Bacontern/broccoli, tomater/grøn pesto, laks/spinat osv.. Husk at tilsætte æggemassen.

Det er nemt og sundt at snitte lidt grøntsager som tilbehør til diverse retter - eksempelvis peberfrugter, gulerødder, agurker, selleri osv. Lav eventuelt en dip af cremefraiche blandet med hvidløgsost og guacamole, hummus osv.

Den klassiske picnicdessert lyder på jordbær dyppet i chokolade. Det er nemt at forberede og ligger ikke tungt efter måltidet. Er du ikke den store fan af jordbær eller ønsker du bare at medbringe noget ekstra, kan du lave små muffins. Bag dem dagen i forvejen for at spare tid på dagen. Vælger du at bage dine muffins dagen før, bør du tilsætte ingredienser, der vil hjælpe dine muffins med at holde sig friske. Prøv for eksempel banan/mørk chokolade eller forskellige bær/hvid chokolade. Glem ikke en flaske mousserende vin til desserten.

Er du ikke indehaver af en køletaske, kan du fryse nogle vandflasker ned dagen før. Læg dem i kurven/tasken inden du tager af sted, så dine retter holder sig kolde. Husk derudover et stort og blødt tæppe, hvis der ikke er mulighed for at sidde ved et bord eller en bænk.

Køb af picnickurv

I større byer vil det være muligt at købe færdiglavede picnickurve. Denne løsning kan bruges, hvis der ikke er mulighed for at forberede sin egen personlige kurv. Undersøg på nettet, hvorvidt det er muligt at købe og afhente en færdiglavet picnickurv, så du er forberedt på eventuel bestillingstid, åbningstider osv.

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER