Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Title

Jubilæumsgaver

Et jubilæum er en form for fødselsdag for firmaer, ansatte eller forretninger. Et jubilæum fejres med jævne mellemrum og oftest ved 10 år, 15 år, 50 år, 75 år, 100 år osv. Men det kan ofte være svært at finde ud af, hvilken gave der vil være den rette. I denne artikel vil vi komme med forslag til, hvilke gaver du kunne give til f.eks. en jubilæumsreception.

Firmajubilæum

"Don'ts"

Er du inviteret med til en jubilæumsreception for et firma, kan det være svært at finde den rette gave. Du er måske inviteret med, fordi du er leverandør, kunde eller kender ejeren af firmaet. Grunden til din invitation og hvor godt du kender personerne, spiller en rolle når du skal ud og købe din gave. Herunder er listet nogle "do's" og "don'ts" gaver til firmaer.

 • Hvis du har i tankerne, at rødvin vil være den rette gave at give, tager du fejl. Taler man om en gave til et firmajubilæum, skal det være en gave, som alle i firmaet får glæde af. Tanken om, at et stort firma skal sidde og nyde rødvin, harmonerer ikke særlig godt.

"Do's"

 • Tænk alternativt, det vil helt sikkert vække glæde hos firmaet og de ansatte. Ved du at firmaet har fokus på sundhed, velvære og motion, vær da vovet og giv sportsudstyr til glæde for alle ansatte
 • Et godt knivsæt til fælleskøkkenet er en god gave, som alle med garanti vil benytte sig af
 • Har firmaet et fælles radioanlæg, kan du alternativt give musik dertil
 • Giv gavekorts, eksempelvis til morgenbrød, firmafrugt, teambuildings eller andet.
 • Malerier til fællesrum, mødelokaler er med til at pynte og er en gave til alle ansatte.

Der er mange muligheder, mendet kræver at man forsøger at ramme, hvor flest mulige i firmaet får glæde af gaven.

Foreningsjubilæum

"Don'ts"

Er du inviteret med til en forening, der fejrer jubilæum, er du højest sandsynligvis inviteret med fordi du har ydet en masse frivilligt arbejde eller pga. dit engagement som betalende medlem. Herunder er der en liste med gode gaver til et foreningsjubilæum

 • Her vil det, ligesom ved et firmajubilæum, være en dårlig idé at forære rødvin som gave. Det vil igen ikke harmonere, da det er en frivillig forening, hvor én eller få personer skal nyde gaven alene.

"Do's"

 • Nyt sportsudstyr til den sportsklubben, vil vække glæde hos både sportsudøvere, men også hos bestyrelsen, da de her kan spare lidt penge (tilpasses alt afhængigt af, hvilken forening der er tale om)
 • Et gavekort der fungerer som et bidrag til noget foreningen længe har haft brug for, ønsket sig eller andet
 • Er det eksempelvis en forening for dans eller lignende, kan der foræres musik til fællesanlægget

I denne sammenhæng, vil det igen være vigtigt, at den gave du giver, skal ramme så mange i foreningen så muligt. Vær kreativ, hvis ikke du kan give en stor gave, giv da tilskud til noget, du ved foreningen mangler eller ønsker nyt af.

Personligt jubilæum

Når der er tale om, at man har været ansat i et firma i henholdsvis 10 år, 25 år eller endda mere, er der større variation i forhold til gaverne. Her skal du give en gave, hvor den kun skal henvende sig til en enkelt person og ikke flere. Det er derfor en god idé er undersøge personens interesser, f.eks. golf, vin, teater eller andet. Eksempler på gaver kan du finde herunder.

 • En bog om f.eks. golf, gastronomi, biler, rejser eller hvad der ellers kunne være interessant for jubilar
 • Interesserer personen sig for madlavning kan der gives køkkenudstyr
 • I denne sammenhæng vil det være okay at give en eller flere gode flasker rødvin, da det er til en enkelt person
 • Giv en oplevelse, f.eks. et gavekort til en god restaurant, en tur i teatret, i biografen eller andet

Gavemulighederne til et personligt jubilæum er langt nemmere at købe, man skal blot have undersøgt jubilarens interesser og ønsker. Vær kreativ og overrask, det vækker med sikkerhed glæde.

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER