Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Julefrokostens oprindelse

Julefrokost

Title

Julefrokostens oprindelse

Langt de fleste af os, har været til julefrokost og opfatter det, som en helt naturlig del af julen. De færreste er dog nok klar over, hvordan og hvornår denne tradition egentlig er opstået. Bliv klogere på det her.

En skandinavisk tradition

Traditionen med at holde julefrokoster, startede med fællesspisninger i juletiden under besættelsen i starten af 1940'erne. I 1950’erne, havde disse fællesspisninger i juletiden, efterhånden etableret sig, som en fast tradition hos virksomheder. Begrebet julefrokost blev kendt og anerkendt. I 1976 blev filmen ved navn ”Julefrokosten” til, som et eksempel på, hvad der meget vel kan ske til en firmajulefrokost.

Julefrokost, eller julebord som det kaldes nogle steder, er en festlig tradition i Skandinavien. Typisk holdes i december måned. Man inviterer ofte familie og venner på besøg, og spiser traditionel julemad. Hvis julefrokosten er en firmafest, kan denne også nogle gange afholdes i november eller januar, alt efter hvordan det passer med firmaets planer.

Julefrokosten udvikler sig

Det er dog stadig maden, som der lægges særligt vægt på ved julefrokosten. De fleste af os forbinder julefrokoster, med enorme mængder mad, og ligeså store mængder snaps og julebryg. Julefrokosten har, ligesom julen, sine traditioner for hvilken mad vi spiser.

For det meste består julefrokostmenuen af smørrebrød med bl.a. sild og andet pålæg samt forskellige lune retter. Det kan være retter, som fx frikadeller, lun leverpostej, flæskesteg osv.. Til dette madorgie, kommer man selvfølgelig ikke uden om snaps og julebryg. Både de store bryggerier, og de mindre specialbryggerier laver særligt til tiden op til jul.

Har du ikke helt styr på hvilke retter, der traditionelt hører sig til en julefrokost, kan du

I december måned er der tradition for, at holde julefrokost. Både firmajulefrokoster og sammen med familien. Fra i starten at handle om blot spisning, udvikler julefrokosten sig i en mere og mere festlig retning, hvor middagen oftest bliver efterfulgt af høj musik og dans.

læse mere om den traditionelle julefrokost menu her

.

Klik her for at komme til det store overblik over alt om julefrokost!

 

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER