Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Kreativ Halloweenpynt

Halloween

Title

Kreativ Halloweenpynt

Til Halloween kan både dit hjem og dine fester gøres ekstra uhyggelige med den rigtige pynt. I denne artikel ser vi på, hvordan du kan "spice" den uhyggelige stemning ekstra meget op.

Tænk biologi-lokale

Først og fremmest kan du forestille dig store, gennemsigtige glas fyldt med sprit og klamme ting. Her kan nævnes hjerner, øjne, tænder, kropsdele, døde dyr og underlige skabninger. Du kan tage noget vand i stedet for sprit, og så finde nogle plastikting at proppe i. Med den rette baggrundsbelysning bliver det ekstra klamt.

Du kan også bruge skelettet og anatomi-figuren. Disse fætre kan måske virke meget harmløse i fuldt dagslys, men placeret et overraskende sted og med dunkelt lys kan de give et godt gys i hvem som helst.

Ellers kan skalpeller, mikroskoper og andet laboratorieudstyr også se rigtig skummelt ud. Især med lidt falsk blod på. Velkommen til det gale hospital!

Biologi-lokaler kan virkelig være skumle, og det kan du med fordel bruge som inspiration til kreativ halloweenpynt.

Grotter, slotte og andre skumle steder

Sådan en stemning kan du skabe hjemme i dit eget hjem. Forestil dig dette eller endnu bedre; se en film og genskab stemningen, så godt du kan. Indgangen til dit hjem kan fyldes med uhyggelige ting, som græskar-hoveder, afhuggede hænder, store edderkopper og blodigt toiletpapir.

Når dine gæster endelig når frem til indgangen, mødes de med en endnu mere uvelkommen dør. F.eks. kan du skilte med "Kun for de modige", "Kun døden venter på den anden side" eller "Advarsel - kæmpeedderkoppen bider". Ellers kan døren pyntes med spindelvæv, blod eller andre afskyelige kryb.

Indenfor kan du efterabe kæmpeedderkoppens grotte eller grev Draculas slot. En edderkoppegrotte ville være fyldt med pubber, skeletter, edderkoppeæg og selvfølgelig masser af spindelvæv. Et slot kunne have skumle billeder, gamle rustninger og så den mystiske butler eller tjenestepigen. Dracula kunne så være værten selv. Nemlig dig.

Forestil dig en en mørk, blæsende aften. Vinden hyler og træerne er sorte, mens skoven truer dig med sine mange lyder. Pludselig kommer du forbi en klippe, og i den ser du et stort sort hul. En grotte. Du har nu valget mellem skovens uvelkommenhed eller grottens uforudsete farer.

Tågede moser og det dybe hav

Hvis moser er uhyggelige, så kan det store hav være det endnu mere. Hvem kender ikke til frygten for at drukne? Eller nervøsiteten ved ikke at vide, hvad dybet gemmer på? Det er måske ikke det mest brugte tema til halloween, men det kan også være rart at prøve noget nyt. Elektriske ål, hajer og andre søuhyrer kan hænges op omkring i hjemmet. For at imitere det dybe og ufremkommelige hav, kan der hænges tynde stykker af stof ned fra loftet rundt omkring. Dine gæster vil mærke gyset ved ikke at kunne se så langt, og ved ikke at kunne se, hvad der venter dem længere fremme i "mørket".

Når duggen hænger lavt og mystikken lægger sig, så er det fordi mosekonen brygger. En mose kan være fyldt med mysterier og glemte historier. Med et mosetema er der plads til hekse, troldmænd, skeletter, zombier og andre sumpuhyrer. Pynt kunne blandt andet være en røgmaskine til at efterligne tågen (pas nu på røgalarmen). Ellers kan der placeres klamme frøer, slimede slanger og store fede edderkopper rundt omkring.

Andre tips og tricks til uhygge

For det første bliver vi mennesker naturligt mere bange og opmærksomme i mørke. Derfor kan du dæmpe lyset eller kun placere små, svage lamper på taktiske steder. I mørkets dyb vil dine gæster ikke ane, hvilke rædsler der venter dem. Lyset kan også bruges som en guide til dine gæster eller til at fremhæve de uhyrligheder, du har forberedt. Stearinlys kan også give en hel speciel stemning. Bare pas på med for meget levende ild.

Dine vinduer giver også god mulighed for uhygge. Den klassiske måde er at fylde en god mængde pynt i hvert vindue. En mere uhyggelig fremgangsmåde er at placere noget uhyggeligt uden for ruden. Ikke alle vil se det, men dem der gør vil helt sikkert få dagens største gys. De vil skue igennem ruden og tænke "Hvad er dog det?", og når de så pludselig indser, at det er et afhugget hoved, vil de med god sandsynlighed bliver forskrækket. Så placer ikke din pynt for tydeligt, men heller ikke så det ikke bliver set.

Til sidst kan nævnes udhulede græskar med ansigter og lys i. Her er det kun din kreativitet, der sætter grænsen. Du kan også lave et landskab. Måske en uhyggelig kirke med tilhørende kirkegård?

Pynt til halloween behøver ikke være, som det plejer at være. Hvis du snuser lidt omkring på Festen.dk, vil du helt sikkert finde god og unik inspiration til din halloweenfest.

Når du har valgt dit tema og fundet pynten frem, så kun du gøre lidt ekstra hist og her for at gøre uhyggen komplet.

Klik her for at komme til det store overblik over alt om Halloween!

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER