Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Title

Til børnefødselsdagen skal ungerne have det sjovt. Oftest kan børn sagtens underholde sig selv, men på en fødselsdag må tingene godt være lidt mere specielle, end de plejer at være. Som voksen kan du arrangere lege til børnefødselsdagen, som normalt er for svære eller uoverskuelige for børn selv at lave og finde på. Desuden kan du altid gøre lidt ekstra ud af det. I denne artikel får du ideer til, hvad disse lege f.eks. kan gå ud på.

Den vilde skattejagt

Til en skattejagt skal du bruge følgende ting:

Skattejagt er en fantastisk ting. Der er den opbyggende spænding til, hvad skatten dog kan være, den eventyrlige fornemmelse af at løse opgaver og finde spor til skattens placering, og selvfølgelig stoltheden over endelig at finde skatten.

  • En skat
  • Et skattekort
  • Opgaver på vejen
  • Spor, der leder til skatten

Udover skatten skal der også være en jagt. Skattekort kan laves med pejlemærker tegnet på et stykke papir. Inden du tegner på kortet, kan du gøre det mere realistisk ved at krølle og folde det ud nogle gange. Tag en lighter og brænd et lille hul hist og her. En sveden kant skader heller ikke. Nu vil ethvert papir virke som et ægte piratkort.

Skattekortet kan både føre direkte til skatten eller have markeret de steder, hvor der kan findes flere spor til skattens placering. Her kan du så placere opgaver, som skal løses. For stemningens skyld kan du og andre voksne klæde jer ud som sømænd, spåkoner, prinsesser, pirater og andre eventyrlige karakterer, som vil give et hint, hvis deres opgave bliver løst.

Ellers er det bare om at komme i gang i god tid. En velplanlagt skattejagt er noget børnene aldrig vil glemme.

Mest relevant er selvfølgelig skatten. Skatten til en børnefødselsdag kan indeholde alskens dejlige ting for et barn. F.eks. slik, små stykker legetøj, frugt og lignende. Det vigtige ved skatten er også, hvordan den ser ud. I stedet for blot at lægge tingene i hver deres pose med en sløjfe på, så kan du f.eks. finde en kistelignende kasse og vitterligt begrave den. Dernæst kan den fyldes med poser med blandet slik, legetøj strøget rundt omkring poserne, og ellers kan der også være "pirat"-agtige ting som "træben", kompas, guldmønter (evt. chokoladeguldmønter) osv. Børnene får spændingen ved at grave en ægte skat op og kan samtidig næsten fornemme stemningen af, hvordan det må være at være den flok pirater, der begravede den.

... 18, 19 20 ?Nu kommer jeg!

Husk at forklar ordentligt fra start, hvor man må og ikke må gemme sig. Legen også laves om til dåseskjul, så der bliver mere action for alle.

Gemmeleg er altid sjovt, og til en børnefødselsdag kan du krydre legen lidt. Det kan være de voksne som "er den", og børnene der gemmer sig.

Boller i luften, æbler i vandet

Æbler i vandet er en lignende leg. Du finder en stor ren balje, fylder den med rent vand og lægger æbler i. Deltagerne skal spise hele æblet uden at bruge hænder etc. Sjovt at være med, sjovere at se på. Bagefter kan man gøre det sådan, at deltagerne skal puste en to-krone synlig fra under en store bunke mel. Man bliver våd og fedtet!

Anskaf en snor, nål og nogle lækre boller, og du er klar til en ganske underholdende leg. Du tager simpelthen og binder en snor igennem øverst på en bolle og hænger den ned fra en ovenstående snor eller bjælke. Højden justeres, så bollen hænger en anelse højere end deltagerens hoved. De eneste regler er så, at man ikke må bruge hænder, hjælpemidler eller hjælpere til at hjælpe med at få spist bollen. Den der bliver først færdig vinder. Vær ikke mere end fem ad gangen til denne leg. I andre får det sjovt med at se på deltagernes desperate forsøg på at spise bollen, og samtidig kan I heppe på.

Låneleg

F.eks. hvis der er fem deltagere, har du fem kasser placeret 5-20 m. væk fra deltagerne. Når startsignalet er givet, racer ungerne hen til hver deres kasse og trækker ét lod. F.eks. kan det være, at Jens trækker et stykke papir, hvor der står "Et stykke kage", "En gammel", "En sød pige", "En klog person" eller noget lignende. Jens skal så finde genstanden eller personen, der passer, og så tage det eller den med hen til dommeren. Dommeren bedømmer så, om genstanden passer. Den, der først medbringer en ting, der passer til sin seddel, vinder.

Så! Nu har du et par lege til børnefødselsdagen, som kan peppe dagen lidt op. Der findes mange flere, men disse lege går du helt sikkert ikke galt i byen med.

Har du ikke fundet gaven endnu? Bare rolig, vi har lavet en artikel hvor du kan finde

Låneleg er meget simpelt en leg, hvor du har en række kasser med en masse små stykker papir. På hvert papir står en genstand, man skal finde og bringe hen til dommeren.

inspiration til den perfekte gave til børnefødselsdagen. 

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER