Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Lidt lækkert at slutte af med

Maden

Title

Det er meget forskelligt, hvordan kaffen bliver serveret til fester. Af og til slår man den sammen med desserten og andre gange har man den for sig selv. Når kaffen serveres er det ofte sammen med noget lækkert. Derfor kommer Festen.dk med deres forslag til, hvad der kan serveres sammen med kaffen foruden den normale dessert til en fest.

temp

Slik

Det er de færreste, som kaster sig ud i at lave deres egen slik. Især hvis det er almindelige vingummi og lakrids. Derfor er det helt klar det nemmeste at købe. Der er ofte rigeligt at se til, til en fest og slik tager ofte meget lang tid at lave. Derfor bør man bruge sine kræfter et andet sted.

Der findes dog slik, som er mere interessant end andet. Derfor kommer Festen.dk med deres top 10 over det bedste slik at servere til sine gæster.

  1. Haribo Matador mix
  2. After Eight Chokolade
  3. Toms Chokolade Frøer
  4. Malaco - Godt & Blandet
  5. Toms Pingvin Blanding
  6. Anthon Berg Guldæske
  7. Summerbird Tapas
  8. Marabou Chokolade
  9. Haribo Piratos
  10. Haribo Æg
temp

Chokoladekage med kokosglasur

Selvom gæsterne ofte har fået en dessert, så skal der også være noget lækkert til kaffen. Ofte er det ikke noget man laver til en portionsanretning, da det skal være frivilligt, hvor meget gæsterne ønsker at spise til kaffen. Det sker, at gæster faktisk springer dette over, da det kan blive for meget mad at indtage på en dag. Det er meget forskelligt, hvad folk ønsker. Derfor er det også det sker, at værter springer desserten over og går direkte til kaffen - det er meget forskelligt. Denne chokoladekage kender de fleste og den plejer at være et hit.

Hvad skal jeg bruge?

Selve kagen

  • Æg (2 stk.)
  • Sukker (350 g)
  • Kakao (1,5 - 2 spsk)
  • Margarine (190 g)
  • Vaniljesukker (1,5 - 2 spsk)
  • Hvedemel (275 g)
  • Færdiglavet kaffe (2 dl)
  • Bagepulver (2 tsk.)

Kokosglasuren

  • Flydende margarine (5 spsk)
  • Flormelis (125 g)
  • Kakaopulver (2,5 - 3 spsk)
  • Færdiglavet kaffe (5 spsk)
  • Vaniljesukker (2,5 - 3 tsk)
  • Kokosmel (125 - 150 g)

Hvordan gør jeg?

Selve kagen

  1. Alt sukker og æg blandes godt sammen og piskes. Margarine og alle de andre ingredienser blandes i. Vær forsigtig med hvedemel. Det er ikke sikkert det hele skal bruges. Det er noget man må vurdere undervejs. Derfor bør man ikke hælde det hele i massen på en gang.
  2. Når det hele er pisket godt sammen hældes hele dejen i en bradepande. Vurder selv, hvor stor bradepanden skal være.
  3. Gør ovnen klar ved 220 grader (almindelig ovn IKKE varmluft) og bag den i ca. 15 minutter. Et lille trick er at stikke med en kniv i kagen. Kommer der kagedej med på kniven i mens den bager i ovnen, er den ikke færdig endnu.

Glasuren

  1. Smelt margarinen. Når margarinen er smeltet hældes resten af ingredienserne i massen. Hvis massen ikke er tyk nok, kan der bruges mere flormelis og/eller kakaopulver. Vær forsigtig, da der ikke skal bruges meget, for at gøre den tyk.
  2. Glasur massen smøres let over den lune kage, når den er færdig i ovnen.
  3. Kagen er nu klar til at blive serveret. Den kan både serveres lun eller kold. Det er op til en selv. En kage er noget man godt kan forberede før gæsterne kommer. På den måde kan man være lidt mere forberedt, hvis der skulle opstå problemer med den resterende madlavning. Denne opskrift tager udgangspunkt i 10 personer.

Jordbær / brownie pinde

Kaffen bør ikke indeholde tunge retter. Derfor bør man overveje, hvad man serverer til sine gæster. Det skal gerne være lidt, ikke så meget og let håndgribeligt. Disse jordbær / brownie pinde er nemme for gæsterne at spise og de er ganske lækre.

Hvad skal jeg bruge?

  • En brownie blanding
  • Jordbær
  • Skumfiduser
  • Smeltet chokolade
  • Madpinde i træ

Hvordan gør jeg?

  1. Først skal brownies laves. Dette kan gøres ved at lave dem fra bunden, eller benytte sig af en brownie blanding. Når disse brownies spises sammen med jordbær og skumfiduser, er en brownie blanding rigtig god.
  2. Jordbær skylles grundigt. Dette gøres også, selvom det er økologiske produkter. Klargør jordbær ved at skære toppen og bunden af.
  3. Tag to jordbær, en brownie og en skumfidus og sæt dem på en pind.
  4. Smelt chokoladen og kom det i en frysepose. Klip et meget lille hul i det ene hjørne af posen. Pynt dessert pinden med chokoladeovertræk, som det ønsker.

Dessertpindene er nu klar til at blive serveret til gæsterne. De er lette og lækre. Man går en god blanding af lidt sødt igennem kage og skumfidus og noget lækkert ved jordbær. Har man dessert i sin menu, bør man ikke lave flere end 1-2 stk. pr. person.

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER