Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Mad ud af huset til julefrokosten

Julefrokost

Title

Mad ud af huset til julefrokosten

Som vært for en julefrokost har du en hel del at se til. Du skal sørge for lokaler, pynt, invitation af gæster, holde styr på budgettet og meget mere. Mad og drikke er af absolut højeste prioritet. Hvem gider komme til en julefrokost, hvor frokosten er dårlig? I denne artikel ser vi lidt nærmere på at bestille mad "ud af huset". Det er klart den bedste løsning, når du i forvejen er overdænget af opgaver, og måske ikke er den mest begavede kok på denne jord.

Hvor kan jeg bestille julefrokosten fra?

Der er faktisk en del flere valgmuligheder end man skulle tro, og det kan betale sig at bruge blot en smule tid på at undersøge dine muligheder. Først findes der store, landsdækkende cateringselskaber som f.eks. Kokken & Jomfruen og Smageriet. Det gode ved disse firmaer er at du altid kan regne med de kan komme forbi dig, og at de har stor erfaring med mad ud af huset. Du betaler, de leverer. Festen har i samarbejde med disse cateringselskaber fået sammensat nogle unikke jule menuer. Dog kan du også vælge at støtte de lokale restauranter. Mange tilbyder mad ud af huset, og kan oftest tilpasse deres service til dine behov. Desuden har hver restaurant og catering selskab hver deres måde at lave en julefrokost ret på. Måske du kan få en smagsprøve på nogle af retterne inden du køber?

Hvad skal jeg tænke over, når jeg bestiller udefra?

Først og fremmest er der prisen

De store firmaer kan som oftest gøre det billigst. Billigt betyder nødvendigvis ikke dårligere, men ofte kan du få mad der er dyrere, og andre typer råvarer, når du investerer i en lokal leverandør. Det koster som oftest også mere, så din pengepung må hoste op. Husk på at serveringen af maden påvirker hvordan den smager i folks mund. Hvis du har gået efter det billigste du kunne finde, så server det på et smukt bord med flot service, og det vil smage af mere end det er.

Dernæst er der senest mulige bestillingstid, og maks. antal kuverter

Det er klart, at desto hurtigere du er ude, desto flere kuverter kan du bestille, da restauranten eller catering firmaet ikke vil have fået så mange bestillinger på den dag endnu. Husk nu på, at desto senere du bestiller, desto mindre er chancen for at din ordre bliver godkendt.

Du må ikke glemme og tjekke smagen og serveringen af maden

Uanset hvor dyr eller billig din mad er, så vil du sikkert gerne have at den smager godt. Hvis du på nogen måde kan få lov at smage på leverpostejen, risalamanden, sildene osv. desto bedre ved du, hvad du kommer til at servere for dine gæster. Yderligere bør du sikre dig, at maden kommer på fade og i indpakninger du synes der passer til dit selskab. Et stort firma vil helt sikkert have større forventninger til servering end fattige studerende har. Men spørg din leverandør om hvordan det bliver anrettet og leveret. Føler du at maden ikke er flot nok i dens indpakning, så sæt tid af til at rokere det rundt, dagen det bliver leveret.

Til sidst skal du huske at tænke på firmaets omdømme

Mad smager af den der har lavet det. En hyggelig, men dyr restaurant vil give maden en hyggelig og dyr smag. Desuden kan selskabet have forskellige holdninger til leverandøren. Nogle vil krumme næse af "fis fornem" mad, imens andre vil ryste på hovedet over mad fra større køkkener. Du kan selvfølgelig altid lade det forblive en hemmelighed hvor maden kommer fra.

Julefrokost ude i byen?

Der er også en anden mulighed hvorpå du slipper for at stå for maden selv, nemlig ved at holde julefrokost ude i byen. Her tager man ud og spiser på restaurant hvor det hele serveres. Dette er en ret overset måde at holde julefrokost på selvom det både kan være hyggeligt, intimt og nemt, blot bliver det ofte bekosteligt, da drikkevarerne jo er til restaurantionspriser. Kunne det være noget for dig, så læs vores trin for trin-guide til julefrokost ude i byen her. Klik her for at komme til det store overblik over alt om julefrokost!  

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER