Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Mad til julefrokosten

Maden

Title

Mad til Julefrokosten

Julefrokoster er en af de festtraditioner vi i Danmark har allermest kært. I månederne før og efter jul samles vi med familie, venner eller kollegaer og hygger igennem. Hvad enten julefrokosten holdes med familien eller firmaet er der dog oftest en ting der går igen og som mange sætter særlig pris på: Maden.

Traditionel julefrokost menu

Maden har en helt særlig plads, når det kommer til julefrokoster, og mange vil have et helt klart billede af, hvad der hører sig til ved en god traditionel dansk julefrokost. Mangler du at få opfrisket hovedingredienserne ved den traditionelle julefrokost menu, eller har du bare lyst til at dine tænder skal løbe lidt i vand, så skal vi nok hjælpe dig på vej.

Klassiske retter

Helt uundværligt ved den traditionelle julefrokost, eller julebordet, er smørrebrødet. Smørrebrødet kan både være rugbrød og franskbrød hvortil du kan vælge et hav af traditionelle retter. Dette vil typisk være sild i flere afskygninger såsom stegte sild og kryddersild med karrysalat. En anden klassiker er fiskefilet med remoulade og citron som smager skønt på rugbrød. Af andre klassikere kan nævnes røget laks og ål samt tarteletter med høns og asparges. Lun leverpostej med champignon og bacon er altid populært ligesom man heller ikke kan gå galt i byen med hverken frikadeller eller medister med rødkål. Desuden medtages ofte juleklassikkere som andebryst og flæskesteg med kartofler og rødkål eller en god gammeldags æbleflæsk. Dertil kommer glaseret hamburgerryg med brunede kartofler og grønlangkål samt æg og rejer til rugbrødet.

Ved en julefrokost bliver maden ofte serveret i denne rækkefølge:

Få det store overblik over hvad man helt præcist skal servere til en julefrokost her

Man starter med silden - hvilket passer perfekt sammen med snaps. Se hvilke snaps der passer til hvad og hvordan de skal serveres i vores snaps til julefrokosten artikel.

Der skal gerne være flere varianter af sild, man kan vælge at servere laks ved siden at silden, hvis der er nogen som ikke er begejstret for sild. Når man er igang med silden er det en god idé at starte med en mild krydre akvavit eller snaps, det går rigtig godt sammen med den fede julesild.

Hovederetten til julefrokosten

Når silden er ovre, så kommer det store julefrokostbord som vi kender og elsker. Med alt fra æbleflæsk til fiskefiletetter.

Opskrifter på de klassiske julefrokost retter:

 • Roastbeef, serveres med peberrod
 • Lun leverpostej med bacon og championer
 • Lun medister
 • Frikadeller
 • Fiskefiletter
 • Flæskesteg
 • Glaseret skinke
 • Andesteg
 • Æbleflæsk
 • Brune kartofler
 • Grønlangkål
 • Tarteletter med høns i asparges
 • Tarteletter med grønærter
 • Julesylte
 • Hønsesalat
 • Mørbardbøffer

Desserten

Med alle de dejlige lune retter kommer vi jo næsten helt til at glemme desserten. Denne er dog en vigtig del af enhver julefrokost, og her er der især én ret som har vundet indpas til julefrokosten. Dette er selvfølgelig risalamande, som nydes bedst med en dejlig kirsebærsovs til. Når du har fået styr på maden, kan du gå til underholdningen, som du kan få inspiration til her: Underholdning til julefrokost Mens der spises er det også godt med noget hyggeligt julemusik til at sætte stemningen.

Skal jeg lave det selv eller bestille udefra?

Som du kan se er der mange klassiske retter at tage af, når man skal sammensætte sin egen julefrokost menu. Det kan derfor nemt føles uoverskueligt, hvis du selv skal stå for maden. Alt efter hvor mange gæster der skal med, kan det dog godt lade sig gøre, og rundt omkring på internettet kan du finde et hav af opskrifter på nogle af de retter, som vi her har nævnt. Og husk: Du behøver ikke nødvendigvis have alle retter med. Endelig kan du overveje at bestille maden udefra. Mange cateringfirmaer giver dig god mulighed for at sammensætte din egen julefrokost menu og få den leveret til døren. Dette kan sagtens være den rigtige løsning for dig, og på markedspladsen her på siden, kan du hurtigt og nemt finde en leverandør som helt sikkert kan opfylde dine behov. Orker du ikke at lave maden selv? Læs om mad ud af huset til julefrokost.

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER