Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Menuerne til din fest

Maden

Title

Appetizers

Når man inviterer til en stor fest, så kommer gæsterne ikke altid på samme tid. Derfor er det en god ide at servere lidt appetizers til dem, som venter. Selvom alle gæsterne er kommet, så hilser vært/værterne ofte på dem alle. Derfor kan det godt tage lidt tid før man er klar til at komme til bords. Det er ikke fordi man skal servere en hel ret, men blot lidt lækkert til gæsterne mens de venter. Når man serverer appetizers, så skal de heller ikke være for store. Det skal være noget man kan spise, når man står og venter.

Appetizers er en svær beslutning. Derfor giver Festen.dk gode bud på appetizers.

Disse appetizers fungerer til langt de fleste retter. Appetizers kan godt være uafhængige af den sammensatte menu.

Forretter

Menuerne har stor betydning, når man planlægger en fest. Faktisk er maden noget af det gæsterne husker. Har maden ikke levet op til forventningerne kommer det ofte til at trække ned på den samlede oplevelse. Det samme gør det, hvis maden har været perfekt. Derfor bør man, som vært, også overveje sine retter og menuer, når man planlægger sin fest. Faktisk skal retterne gerne have en rød tråd, før det giver mening.

Da forretterne har stor betydning i forhold til de resterende retter, er sammensætningen utrolig vigtig.

Sammensætningen af mad kan enten være tung eller let. Har man en meget tung hovedret, har det en stor betydning for forretten. Forretten skal gerne være let, da det ikke bør være den primære ret i en menu. Er hovedretten forholdsvis let, kan man godt overveje en lidt tungere forret - sammensætningen er vigtig.

Hovedretter m. tilbehør

Hovedretten er den primære ret i dine menuer. Det er den ret, som gæsterne glæder sig mest til. Derfor er det også utrolig vigtigt, at den er velovervejet. Som tidligere nævnt, skal der være en rød tråd mellem retterne. Det kan ofte være hovedretten, som er den sværeste at beslutte, fordi den har så stor betydning for en selv og ens gæster.

Festen.dk kommer med foreslag samt sammensætninger, som gør din menu til festens midtpunkt.

Kød

Salat

Kartofler

Nogle af førnævnte retter kan virke til at være simple. Det anderledes kommer, når man benytter sig af den anderledes tilbehør. På den måde får man menuer, som gæsterne vil huske.

Desserter

Man siger normalt, at desserten er den afsluttende menu. Det er ikke altid rigtigt. Holder man en fest, hvor meningen er med dans ud på natten, så serverer man ofte lidt mere til sine gæster. Desserten er en del af den primære menu. Derfor bør man også overveje, hvad den skal indeholde. Ligesom forretten og hovedretten må desserten ikke være for tung, hvis de andre retter er forholdsvis tunge.

Cheesecake og æblekage kan være to meget tunge desserter. Derfor bør man overveje, hvor meget man laver, da gæsterne ikke spiser store mængder af det. En frugtsalat er forholdsvis let og er ofte meget frisk, når den serveres. Derfor er det en god ret, hvis man i forvejen har haft tunge retter inden desserten.

Lækkerier til kaffen

Ofte bliver der serveret kaffe til desserten. Hvis man har planlagt buffet til desserten kan dette serveres på samme tid som desserten. Det er meget forskelligt, hvordan man regner med at servere sine retter. Vælger man at lave portionsanretning af desserten, er det en god ide at stille lidt lækkert på bordene imens desserten serveres, eller efterfølgende.

Der findes mange former for lækkerier, når der skal serveres lidt snacks til festen. Disse er blot forslag, som passer til langt de fleste menuer og retter.

Natmaden

Som nævnt tidligere, så bliver der serveret mad uden for retterne. Natmaden er ikke rigtig en del af menuerne, da det bliver serveret når gæsterne er på vej hjem. Natmaden kan også sammenlignes som "skrub-af-mad". Det behøver derfor ikke være nat, før man serverer det.

Retterne herunder er mad, som kan indtages på alle tidpunkter af døgnet. Det er derfor en god ide at overveje, om ikke de bør være en del af den kommende fests indhold.

Holder man en stor fest med dans ud på natten, så sker der ikke noget ed at servere en lidt tung menu. De primære retter er indtaget for flere timer siden. Derfor må man godt servere lidt tung mad, som gæsterne enten kan gå hjem, eller gå i seng, på.

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER