Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Mikkels vej til fastelavnsfest

Udklædningen

Title

Du skal til fastelavnsfest og er i sidste øjeblik - hvad gør du? Festen.dk har her lavet en guide til, hvordan man laver et hjemmelavet kostume på ingen tid. Det mest optimale vil naturligvis være at man er lidt mere forberedt, når man gerne vil være kreativ og skal lave sit eget kostume. Alternativt kan der købes flotte kostumer på Festen.dk

Trin 1

Mikkel er ude i sidste øjeblik. Han har glemt alt om sit kostume til den store fastelavnsfest. Han ved mange af gæsterne gør meget ud af sit kostume (der er nemlig en konkurrence for bedst udklædte), men han ved også godt at flere af dem ikke gør så meget ud af det. Han er derfor klar over at han ikke vinder konkurrencen, men et hurtigt hjemmelavet kostume vil formentlig ikke være helt skidt.

Mikkel er desværre ikke så kreativt anlagt, men han er klar over at der ikke er tid til at købe et kostume - han er nødt til at lave det selv! Kreativiteten er i bund og han vælger derfor at søge inspiration. Mikkel kender Festen.dk og ved der er mulighed for at finde kostumer i webshoppen og han kan læse artikler om nemme kostumer. Da Mikkel naturligvis er ude i sidste øjeblik ved han at webshoppen ikke er en mulighed og vælger derfor at søge inspiration til det perfekte hjemmelavede kostume. Han søger rundt og inden for ganske kort tid er han afklaret over sit kostume - han skal være et spøgelse!

temp

Trin 2

Ud fra artiklen læser Mikkel om et kostume. Han er ret overbevist om at det er noget han kan finde ud af. Mikkel skal derfor finde sit lagen frem. Han finder et lagen dybt inde i skabet. Det er helt hvidt, så han er meget glad. Han vurderer det er bedst med et almindeligt lagen, da et stræklagen kan gøre det lidt bøvlet, når det skal iføres. Et stræklagen vil kravle op i kanterne, hvor et almindeligt lagen vil have et naturligt fald.

BEMÆRK: Er det et lagen, som har størrelsen 90 x 200 cm, vil det ikke hænge symetrisk. Skal det have et naturligt fald og være rimelig ens hele vejen rundt er det mest optimalt, hvis man har et lagen på min. 140 x 200 cm vil det være perfekt. Større kan også gøre det. 90 x 200 fungerer rimeligt til et barn, men ikke til et voksenkostume.

temp

Trin 3

Idet Mikkel har fundet sit lagen og sin gode saks (helst ikke en papirsaks. Den kan have svært ved at klippe i lagnet. Mikkel er i tvivl om, hvordan han egentlig skal klippe det. Det skal jo gerne sidde rimelig ens i begge sider. Han får den lyse ide - han skal jo klippe i midten! Da Mikkel har fundet et lagen, som passer lige til størrelsen kan han gå i gang med at klippe. Det kan være meget svært at klippe to lige store huller. Faktisk, så behøver Mikkel ikke at måle ret meget ud. Det kan være svært at klippe rundt i en cirkel, så det ser ordentligt ud. Derfor kan man tage fat i lagnet med to fingre og klippe lige over. På den måde får man lavet en cirkel. Jo mere man tager fat i, jo større bliver hullet til øjet. Det behøver ikke at være særligt stort - det er alt efter, hvad man ønsker.

temp

Trin 4

Mikkel er ved at være klar til den store kostumefest. Han har fået lavet sig et kostume, formentlig ikke nok til at vinde den store konkurrence, men han har et kostume og det er det vigtigste. Mikkel har fået lavet kostume på næsten ingen tid - perfekt når han er ude i sidste øjeblik.

temp
SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER