Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
Huskeliste PLANLÆGGER
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS!
PLANLÆG DIN FEST
Mortensaften

Mortensaften Menu

Når jeg er sammen med min familie og vi sætter os til bords Mortensaften, så holder vi os til anden. Men andre vælger den helt store menu med forret og dessert udover anden.

Anden mortensaften

Mortensaften-menuen kan man selv sammensætte som man har lyst, men man kan jo sige at det obligatoriske i denne menu er jo en and. Så det ville hovedtretten bestå af, og det kan variere meget hvilket tilbehør man har til sin and.

Der findes forskellige måder man kan stege sin and på, vi har taget nogle af de mest populær metoder. Så kan du jo se om dette er noget for dig.

  • And, stegt med æbler og svesker
  • And (Dansk) langtidsstegt
  • Andesteg på grill

Som tilbehør til and vil mange vælge det helt klassiske, dansk tilbehør med dejlig rødkål og lækre sukkerbrunede kartofler med hvide kartofler. Til saucen bruger mange fedt fra anden, så den får den dejlige smag af den and man sidder og spiser.

Nu da vi har styr på anden og hvad vi vil have til den, så bevæger vi os over i det, ikke alle vælger at spise denne aften. Forret og dessert, men her er nogle bud på gode muligheder.

En god fisk at starte på

Vi har her kigget på nogle lækre forretter som i kan prøve at lave mortensaften. Der kan være forskellige meninger om hvad man synes kunne være godt, men her er nogle retter, som kan bruges.

  • Røget laks med syrlig æblesalat og brøndkarse
  • Spinatroulade med røget laks
  • Rejecocktail

Når vi så har styr på vores forret, skal der jo også laves en dessert.

Så afrunder vi aftenen med noget lækkert

Når man så er færdig med den dejlige and og man har fået slået mave lidt, så vil man jo gerne have en rigtig lækker dessert, det er blevet meget populært at lave en æblekage. Men det vil ikke være alle som har lyst til dette, så vi har nogle bud på, hvad du kunne lave til dig selv og dine gæster.

  • Bagt æblekage med sprødt låg
  • Gammeldags æblekage
  • Kirsebærtrifli

Så kan du få lavet din 3-retters menu til mortensaften, så er det bare at gå i krig og få en rigtig lækker og hyggelig aften ud af det. Men vi mangler jo lige drikkevarerne.

Hvad drikker vi så til en and

Til sidst skal vi bare finde ud af hvad vi skal have at drikke til maden. Mange fortrækker en lækker rødvin til den gode mad, her foreslås der Pinot Noir, Bourgogne eller Beaujolais Cru, Frankrig. Hvis du ikke helt ved hvilken vin du skal vælge, kan du altid gå ned i en lokal vinhandel, de kan som regel hjælpe dig med at finde en god vin til maden. Til dem som ikke bryder sig om vin kan man altid servere en god øl, her foreslås der den klassiske Carslberg Elephant. Til dem som ikke er til den stærke øl kan der altid serveres en god dansk pilsner fra f.eks. Tuborg.