Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Opskrift på lækre fastelavnsboller

Maden

Title

Fastelavnsboller findes i mange forskellige former. Til fælles har de, at de smager godt og hører fastelavnen til. Der findes mange gode opskrifter, men her er en kaloriefattig version fra hjerteforeningen. Så kan du til gengæld spise en ekstra en med god samvittighed.

temp

Hvad skal jeg bruge?

Bollen

  • Gær (50 g)
  • Lunkent vand (0,5 dl)
  • Skummetmælk (2 dl)
  • Æg (1 stk.)
  • Olie (2 spsk.)
  • Hvedemel (500 g)
  • Kardemomme (0,5 tsk.)

Kagecreme

  • Æg (1 stk.)
  • Sukker (3 spsk.)
  • Majsstivelse (1 spsk.)
  • Skummetmælk (2 dl)
  • Vaniliekorn (fra en halv stang) el. vaniliesukker (0,5 tsk.)
  • Marmelade (1 dl)

Hvordan gør jeg?

Bollen

  1. Udrør gæren i vandet, tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage) og ælt dejen godt igennem.
  2. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1/2 time, imens laves kagecremen.

Kagecremen

  1. Pisk alle ingredienserne til kagecremen sammen.
  2. Varm cremen op til kogepunktet under konstant omrøring.
  3. Kog cremen under omrøring i ca. 1 min.
  4. Afkøles (drys evt. med lidt sukker, så kommer der ikke "skind" på).

Sammensætningen

  1. Slå dejen ned og ælt den godt igennem. Del dejen i to lige store dele.
  2. Udrul hver del til en firkant på ca. 30 x 30 cm. Del hver firkant i 9 lige store firkanter.
  3. Læg 1 tsk. kagecreme og/eller marmelade på hver firkant og saml de fire hjørner.
  4. Luk bollen godt omkring cremen ved at trykke kanterne sammen.
  5. Sørg for at samle dejen rigtig godt om fyldet, så det ikke løber ud under bagningen.
  6. Sæt bollerne på bagepladen med bagepapir med samlingen nederst.
  7. Efterhæver ca. 1/2 time. Pensel med sammenpisket æg eller kaffe.
  8. Bages midt i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter.
  9. Afkøles og drysses med flormelis eller pyntes med kakaoglasur (laves af 2 1/2 dl flormelis, 2 tsk. kakao og 5-6 tsk. vand, der røres sammen).

Fastelavnsbollerne er nu klar til at blive serveret. Det er en ganske nem opskrift, som alle kan finde ud af. Opskriften tager udgangspunkt i ca. 18 fastelavnsboller, alt efter størrelsen.

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER