Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Årets gaveideer

Fødselsdag

Title

Som alle ved, har vi fødselsdag en gang om året. Når børnene er små, er der altid noget legetøj, som ønskes. Jo ældre man bliver, desto sværere bliver det at finde den rette gave. Ofte vil man gerne gøre lidt ekstra ud af fødselsdagsgaverne. Derfor er det en god ide at læse lidt inspiration til gaveideer. Festen.dk giver her inspiration til den perfekte gave til ham eller hende.

Den unge mand

Det er ikke altid nemt at finde gaver til den unge mand. Når unge mangler noget, bliver det ofte købt med det samme. Derfor kan der mangle ønsker, når det så endelig bliver deres fødselsdag. Det var derfor nemmere, da disse unge var børn - der købte de ikke bare, hvad de manglede.

Festival
Når unge er studerende, kan det være svært at købe lige det, de mangler eller det de gerne vil have. Derfor er det en god ide at købe oplevelser. Hver sommer er der festivaler i det meste af Danmark. Er den unge mand til festival, er der ofte en eller få festivaler ?som er de rigtige?. Det er ofte dyrt og kan være svært at betale, når man er på SU. Hjælp til dette i form af en gave, kan være en rigtig god ide.

temp

Aktiviteter
Vil man gerne give en oplevelse, er der et utal af muligheder. Det kommer an på, hvad han er til. De fleste unge mænd er vilde med fart og har måske en mindre drøm om at køre en racerbil. Derfor ville det være en god ide at give en gave, hvor det bliver muligt at få en tur i en racerbil på en lukket bane.

Er han helt vild med højder, vil en helikoptertur måske være at foretrække. Dette kan dog blive omkostningsfuldt. Alternativet til dette kunne være, at man gav den unge mand en tur i en faldskærm. Dette kan gøres få steder i Danmark, hvor man bliver fløjet flere hundrede meter op i luften og kastet ud fra et fly - det er lige til at få adrenalinen til at pumpe (Også hos mor og far, som står på jorden).

temp

Penge
Det er sjældent den frækkeste gave, men det kan være rart med pengegaver. Det er de færreste unge studerende, som tjener mange penge. Derfor er det af og til rart med lidt ekstra på kontoen. Det kan også være, man sparer op til noget specielt. Det kan være svært, hvis man er studerende. Er man ikke længere studerende, kan det være til hjælp til en større rejse eller lignende. Uanset om man er studerende eller ej, sparer man som regel op til et eller andet større.

temp

Tøj
Moden indenfor tøj skifter flere gange om året. Derfor ønsker de unge sig ofte også en del tøj. Det kan være meget svært at finde det rette tøj, når man giver det i gave. Selvom de unge køber meget tøj selv, kan man næsten ikke få nok.Dette gælder også for unge mænd, selvom de sjældent vil indrømme det. Når man giver tøj i gave, skal man have en ide om, hvad den unge mand går i eller ønsker at gå i. Har man ikke den fjerneste ide, kan det være en gaveide, som kan blive svær. Gaverne kan næsten altid byttes, men derfor vil man gerne give en gave, som falder i den unge mands smag.

temp

Den unge kvinde

Ligesom med den unge mand, kan det også være svært at finde de rette gaver til den unge kvinde - især hvis de mener, de ikke ønsker sig noget. Når man skal give en gave, kræver det ofte, at man kender den unge kvinde godt. Gør man ikke det, kan man ramme langt ved siden af, selvom man selv mener, det er en god ide. Inspiration til gaven er derfor aldrig en dårlig ide. Måske finder man ikke lige præcis det man søger, men man kan få ideer til noget andet.

Oplevelse
Mange unge kvinder er vilde med oplevelser. En weekendtur i et wellnesscenter er tæt på en af de perfekte gaver (Hvis den unge kvinde er til det). Med et wellnessophold har man mulighed for at blive forkælet det meste af en weekend.

Har man fødselsdag omkring sommeren og er man den store festpige, er en festivalbillet aldrig en dårlig ide. De fleste har præferencer inden for festivaler og derfor er det en god ide at sætte sig ind i, hvad det er for en festival, den unge kvinde gerne vil til. Ikke alle er vilde med festival og derfor bør man også overveje, om dette er den rette gave. En festivalbillet er ofte ret dyr. Giver man sådan en stor gave, bør man også vide, om fødselaren er til festival eller ej.

Det kan også være, at der er arrangementer og aktiviteter i nærheden af, hvor man bor. Det kan være udendørsaktiviteter eller indendørsaktiviteter. Er man f.eks. lidt af et friluftsmenneske kan man købe et gavekort til en klatrebane. Dette findes ikke alle steder og derfor bør man undersøge, hvor det er muligt.

temp

Penge
Ligesom med den unge mand, er der ofte noget, den unge kvinde sparer op til. Derfor er penge heller ikke en dårlig gave. Man kan godt selv synes, at penge ikke er den mest ophidsende gave, men det kan alligevel af og til være nødvendigt med lidt penge på lommen. Om det er til en rejse, ny computer eller noget helt tredje, kræver det en del penge. Har man svært ved at spare op, er dette en god mulighed for at få råd til det, man ønsker.

temp

Smykker
Rigtig mange piger elsker at gå med smykker. Selvom man (som mand) mener, at de unge kvinder har rigeligt, skal man ikke gøre sig klog på noget, man ikke har forstand på. Smykker kan lyde som en dyr affære - det behøver det ikke nødvendigvis at være. Der kan findes mange sølv- og guldsmykker, som ikke koster mere end et par hundrede kroner. Det kræver naturligvis, at man kende fødselaren, da der findes mange forskellige former, og stile inden for smykker.

temp

Skønhedsprodukter
Skønhedsprodukter er meget brugt blandt de fleste piger. Disse produkter ligger i en meget bred prisklasse. Man kan få produkter ned til omkring hundrede kroner og op til næsten flere tusinde kroner. Derfor kommer det også an på, hvad det er, den unge kvinde ønsker sig. Er det make-up, er det ofte noget specifikt make-up, der skal bruges. Derfor kræver dette en ønskeseddel. Er der ikke udført dette, kan netop make-up være en større gættekonkurrence, hvis man skal ramme lige præcis det rigtige mærke eller den rette farve.

Anderledes er det med parfumerne. Der er der god mulighed for at prøve noget forskelligt. Disse parfumer ligger ofte i et prisniveau, hvor man ikke selv køber det. Derfor er det en god ide at skrive dette på en ønskeseddel. Vil man gerne give en parfume, men har man ikke selv forstand på, hvad der rører sig på markedet, findes der heldigvis eksperter i butikkerne, som ved lige præcis, hvad det er, de unge gerne vil have.

temp

Den aldrende mand

Oplevelse
Er man ved at være oppe i årene, bliver gaverne ofte mindre og mindre. Har man børn, børnebørn og måske oldebørn vil de fleste gerne bruge tid sammen med dem. Derfor er det en god ide at arrangere en dag eller weekend, hvor man kan være sammen alle sammen. Dette kunne f.eks. være i et feriecenter, hvor alle kan hygge sig og have det sjovt.

Børnebørn vil ofte gerne bruge tid sammen med fætre og kusiner i en hel weekend. I et feriecenter er der ofte aktiviteter for både børn, voksne og dem allesammen sammen. Har man ikke mulighed for at bruge en hel weekend, kan en enkelt dag i weekenden også være dejligt. Denne dag kunne f.eks. bruges i Legoland. Her kan man dele sig op på tværs af familierne og prøve forlystelser sammen. Til frokost kan man igen mødes og spise sammen, hvorefter man kan dele sig ud igen.

En oplevelse kunne også være for fødselaren og én mere. Dette kunne f.eks. være en tur i helikopter. Der er mange, der drømmer om netop denne oplevelse, men de færreste får muligheden. Derfor vil dette også være en god mulighed, hvis man overvejer at give en oplevelse i fødselsdagsgave.

temp

Koncert
Mange af favoritbandsene fra ungdommen eksisterer måske endnu og turnerer stadig rundt i verden. Måske var man til koncert i sine unge dage, hvor bandet nu kommer tilbage til Danmark. Ofte kræver det et lille skub før, man tager initiativ til at få købt en billet. Dette skub kunne derfor være en billet i fødselsdagsgave. Der bør naturligvis gives to billetter, så man kan få en med. Dette kunne være konen. Har man derimod stadig sin gamle kammerat fra disse dage, kunne det være en oplagt mulighed at invitere ham med på en mandetur som i gode gamle dage.

temp

Gavekurv
Har man en alder, hvor man efterhånden ikke orker hele weekend- eller dagsudflugter med familien og ønsker man sig ikke rigtig noget, kan en gavekurv være perfekt. Man kan købe færdiglavede gavekurve, men det er også muligt at lave sin egen. Laver man sin egen, kan man få den i nøjagtig den størrelse, man ønsker og med det indhold, man ønsker. Indhold til sådan en gavekurv kunne f.eks. være:

  • Anderledes drikkevarer
  • Spegepølse
  • Kaffe
  • Chokolade
  • Sylte (hvis det er til julegave)

Køber man disse varer i god kvalitet, er det ofte varer, man ikke selv går ud og køber. Derfor er det ofte et hit hos en ældre mand.

temp

Kreative ideer
Efter et par år med den samme gavekurv kan man godt synes, det bliver lidt ensformet (selvom modtageren ofte bliver glad hver gang). Derfor kan det være en god ide at finde på lidt kreativt. Det kræver naturligvis, at man selv er kreativ eller kender nogle, der er kreative.

Vil man gerne lave noget kreativt, kunne det f.eks. være en fotoplakat med gamle papirbilleder, som ellers bare ville ligge i gemmerne. Sætter man disse billeder i en ramme og hænger den op, vil der med garanti blive kigget på den dagligt. Det kunne f.eks. være billeder gennem personens liv. Det kunne være lige fra ungdommen, til mødet med den store kærlighed, til bryllup, børn, børnebørn og så videre. Det er en utrolig sentimental gave og derfor er det ofte en gave, som gør stort indtryk - især hos bedsteforældre.

Har man mange børnebørn og måske oldebørn kan man lave en fotobog. Dette kan gøres digitalt. Få familien til at sende billeder af jer selv og børnene. Gerne fra dagligdagen og på ferier. En i familien samler billederne og derefter bliver der lavet en bog ud fra dette. Dermed får en far/bedstefar/oldefar en bog, som han kan tage med rundt og vise frem. Denne gave er også en meget sentimental gave og er derfor med garanti et stort hit.

temp

Den aldrende kvinde

Skal man købe en gave til en aldrende kvinde, er problemet lidt det samme som ved manden. Det er svært at finde noget. Er man ved at være oppe i årene, kan det være begrænset, hvad man egentlig ønsker sig. Derfor er der nærmest kamp om gaveønskerne, når de kommer til udtryk. Kommer man selv på en god ide, vil man næsten ikke fortælle den til andre familiemedlemmer.

Oplevelse
Ikke alle ældre mennesker er gode til at komme ud i weekenderne. Dette sker især ikke, hvis man er alene. Derfor er det en god ide, hvis man inviterer sin ældre mor med ud en weekend. Dette kunne være en weekendtur i et wellnesscenter. Det kunne give en masse hygge og oplevelser, som man måske ikke har haft længe. Man skal naturligvis vide, om det er noget, ens mor gider. Ikke alle ældre har lyst til at tage væk en hel weekend, hvilket man naturligvis skal respektere.

Har fødselaren ikke lyst til at tage væk en hel weekend, kan en dagstur med hele familien være en rigtig god ide. På den måde har man muligheden for at være sammen med hele sin familie på samme dag. Jo ældre man bliver, jo sjældnere er det, at alle sammen er samlet på en gang. Er børnebørnene halv gamle og studerer, bor de ofte forskellige steder i landet. Derfor kunne sådan en dag være utrolig hyggelig og en rigtig god fødselsdag. Et forslag er at tage mange billeder. Dermed kan der laves en fotobog eller collage, som kan gives efterfølgende. På den måde kan fødselaren mindes den gode dag.

temp

Gavekurv

Ønsker man at give sin mor/bedstemor/oldemor en lækker gavekurv, kan man købe den eller lave den selv. Laver man den selv, kan man selv bestemme indholdet og mængden af indholdet. Ligesom med gavekurven til den aldrende mand, kan kurven indeholde forskellige lækre varer. Dette kunne være:

  • Anderledes drikkevarer
  • Spegepølse
  • Kaffe
  • Chokolade
  • Sylte (hvis det er til julegave)

Lidt lækre og eksklusive varer gør ofte modtageren glad. Det er varer, man måske ikke selv køber og derfor kommer man til at nyde det ekstra meget.

temp

Kreative ideer
Vil man gerne lave lidt kreative ideer, henvises der til afsnittet længere oppe omkring kreative ideer hos den aldrende mand.

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER