Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Skal du fejre nytårsaften i udlandet?

Nytårsaften

Title

Skal du fejre nytårsaften i udlandet?

Nytår er den dag hvor man takker af for det forgangende år og tager imod det nye, med store forhåbninger og drømme. Mange springer det nye år ind med store mål om at forbedre sig selv, nogle mere realistiske end andre. Men hvis man skal gøre nytårsaften helt uforglemmelig. Så skal man gøre noget lidt 'vildere' end at love sig selv man ikke vil spise slik, eller at man vil dyrke motion, 7 dage om ugen i det kommende år. En måde man kan få sin nytårsaften til at stå ud fra alle de andre, er ved at tage til udlandet. Oplev på egen krop hvordan man fejre overgangen til det nye år i en storby eller i et land langt, langt væk. Vi her hos festen har samlet en liste over de byer der er mest ikonisk når det kommer til at fejre nytårsaften.

London

London er kendt for blandt andet, Big Ben, House of parliament og London Eye. Disse seværdigheder danner også rammen for et episk festfyrværkeri af et farveorgie der vil være til stor jubel blandt alle de mange tusind tilskuer. Udover fyrværkeriet, så er der en tradition i London, hvor man samles rundt om mindesmærket Trafalgar Square, hvor tusindvis af mennsker går rundt og danser en utrolig stor festlig kædedans. Det kan varmt anbefales at man deltager i denne seance, men man skal opmærksom på at der er en stor risiko for at man får trådt sin sko af - og man kan ikke vende sig for at samle den op. Så tag støvler på. En anden ting der er værd at tænke på er at den offentlige transport er gratis hele nytårsaften.

temp

Paris

Der findes utallige gode grunde for at tage til Paris, selv hvis man ikke må nævne deres mad og deres historiske bygninger. Men overvej lige at stå sammen med din ægtefælle eller dine venner/veninder ved Montmartre, og se det glamourøse festfyrværkeri ved Eiffeltårnet. Man skal lede længe efter en mere romantisk baggrund, perfekt hvis du står og skal frie. Efter fyrværkeriet kan man tage til Champs Élysées og fejre at man hopper ind i det nye år sammen med franskmændene. Fejre man nytår i Montmartre har man rig mulighed for at fjre nytår som en ægte franskmand, da ikke så langt derfra ligger Pigalle, hvor der er en helt anden atmosfære end ved Champs Élysées. Her er det mere de 'rigtige' franskmænd og knap så mange turister, der holder til. Stedet er fyldt med hyggelige barer og natclubber. Så bare rolig der er noget til enhver smag.

temp

New York

New York er for mange byernes by, den ultimative drøm - The big apple. Når man siger nytår i New York, så er det selvfølgelig festfyrværkeriet ved Times Square der hentydes til. Til dem der ikke ved så er Times Square en sammenfletning af 7th Avenue og Broadway. Times Square er for mange symbolet på New York. Mange mennesker, gule taxier og, lys reklamer og storskærme over alt hvor end man kigger hen. Det er på Times Square at man fejre nytår i New York. Hvert år samles der op i mod en million mennesker på Times Square, hvor de tæller ned til nytårsaften. Dette gøre med den berømte Waterford Crystal eller som The times square ball. Her bliver der er i de sidste 60 sekunder af året talt ned mens denne store kugle sænkes 43 meter, den rammer bunden lige når man går ind i det nye år. I det den rammer springer der et stort farverigt festfyrværkeri. Dette er en af de mest ikoniske måder at fejre nytår på, det bliver ofte også vist i fjernsynet her hjemme i Danmark. Ønsker du at fejre nytår i New York, så skal du bestille i god tid, da hotellerne bliver udsolgt meget hurtigt. Ligeledes skal du komme ned på Times Square i meget god tid. Da vejene lukkes kl 18, Så pak godt med mad og varmt tøj.

temp

Sydney

Det er langt at rejse til Australien for at fejre nytår, men at opleve Nytår ved Harbor Bridge, Sydney, er noget af det smukkeste man kan forestille sig. Sydney er blandt de byer i verden der fyre mest fyrværkeri af til nytår - og det er kun staten der må gøre det. Det siger lidt om hvor meget fyrværkeri der bliver skudt af fra broen. Hvor skal man så stå for at få mest ud af det? Hvis man står henne foran operahuset så vil man stå sammen med tusindvis af mennesker, men hvis man står på den anden side af broen, vil man have en enorm god udsigt over fyrværkeriet med Sydney der danner ramme for aftnen. Hvis man er til mere fest of farver, så er Sydneys kendte strand Bondi Beach, fest stedet - hvert år er der flere Dj's og andre store kendte musikere nede og give koncerter, gratis. Man skal også huske at december er Australiens højsommer så den står på shorts og t-shirt hele dagen og natten uden problemer. Men hvis man ønsker at tage i byen så har Sydneys nat klubber ofte en strengere dresscodeen vi kender i danmark. Så lange bukser, skjorte og pæne sko er vejen frem for mænd, og kvinder har det lidt mere frit, det skal bare være pænt tøj.

temp

Amsterdam

Amsterdam er kendt for at være en festby ud over det sædvanlige. Når det bliver nytårsaften tager de festen til det næsten niveau. Byen holder nemlig gratis fest i byen med underholdning og live musik på de nogle af de største torve. Der er fyldt med hyggelige restauranter og hyggelige cafeer hvor man kan få et overdådigt nytårsmåltid. At fejre Nytår i en hyggelige by som Amsterdam er noget der varmt kan anbefales. Man kan gå ned af de gamle stræder og nyde synet af fyrværkeri over d   e gamle bygninger. Eller man kan feste på livet løs med hundredvis af andre. Hvis man skal fejre nytår som en af de indfødte, skal de selvfølgelig gøres på en husbåd, i Amstel. Det er ikke alle der kender én, med en husbåd. Men der er mange festbåde hvor det enten er en natklub eller en der kan lejes ud til privat fester. Amsterdam har mange farverige nytårsfester blandt andet den fest inspireret af Moulin Rouge. Det er også muligt at holde det vilde hollandske tekno nytår ved TOE - Trance Orient Express.

temp

Barcelona

Det mest almindelige måde at fejre overgangen til det nye år i Barcelona er at vælge én af de mange store pladser rundt omkring i byen. De mest populære er Plaza Cataluña eller Plaza España, hvor der altid er mange unge spanier og turister. Barcelona er en by der er har stor betydning, ikke kun inde for sportens verden, men også for kunst og design. Dette betyder at, hvis man aldrig har været i Barcelona vil man med garanti altid kunne finde noget at se på. Er man i Barcelona bør man gå hen og opleve Camp Nou - om man kan lide fodbold eller ej, så er dette stadion et mesterværk set med arkitektbrillerne på. Da stadion bliver oplyst i alle regnbuens farver og står som frontfigur som byens varetegn. Et andet turistmål i Barcelona er den enorme ufuldendte kirke, La Sagrada Familia. Som man under ingen omstændigheder må gå glip af hvis man er i byen.

temp
SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER