Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Sådan skriver du en god sang til konfirmanden

Underholdning

Title

Sådan skriver du en god sang til konfirmanden

temp

De fleste har siddet med problemet,

 til en konfirmation. Men hvordan gør man egentlig, og hvad skal en sang indeholde?

Der er som udgangspunkt ingen regler for kreativitet, men ofte kan det være en god ide at have ideer at tage udgangspunkt i. Når man skriver sangen, så er det altid en god ide at brainstorme sine ideer. På den måde holder man den røde tråd igennem sangen. På den måde skaber man også struktur og ikke gør den for rodet.

Bare det at skulle finde ideer, kan være en kunst i sangskrivning. Det er ikke alle, som mestre denne opgave. En god ide vil være, at gøre det klart, hvem det egentlig er, der har skrevet sangen. Ofte kan det skrives i form af relation til konfirmanden. Når man har relationen, så har man ofte også haft mange oplevelser sammen. Disse oplevelser kan blive listet op i form af en sang - det er her det svære begynder! Oplevelserne skal gerne rime, passe sammen og finde sig til rette på melodien. Der findes melodier, som er svære at digte til og der findes melodier, som er lidt nemmere. Ofte vælger de fleste melodien inden de begynder at skrive sangen. Det gør det nemmere at have noget at forholde sig til.

Når man skriver om de sjove oplevelser, skal man også huske de pinlige. Det er ofte her meget af det pinlige kommer frem. Rent formidlingsmæssigt er det nemmere at holde en tale og fortælle alle de pinlige samt sjove oplevelser. Det er en kunst at formidle det i sangtekster. Mestre man opgaven vil det altid imponere konfirmanden og de resterende gæster. Når man formidler de sjove og pinlige oplevelser, skal man huske at holde strukturen. Det kan være en god ide at have hvert andet vers med en sjov oplevelse og en pinlig historie. Hvis man kommer med alt det sjove i starten, kan det være en meget lang afslutning. Gemmer man det sjove til sidst eller skiftes, så giver det en god helhed i sangen. Ofte er det, det sidste man husker og derfor skal en sang have en god afslutning.

temp

Lige netop med afslutningen er det en uskreven regel, at man takker konfirmanden, for den personen er. Det er altid en god måde at afslutte en sang. Det fungerer på samme måde med taler. Er man ikke den store taler, så er sange ofte et rigtig godt alternativ, hvis man mestre opgaven.

Når man har skrevet starten og slutningen på sin sang, så skal man have sine vers til at passe sammen. Alle vers skal gerne have noget indhold, som siger noget om personen, de pinlige samt sjove oplevelser. Derfor skal man også finde frem til sine elementer, som sangen skal handle om. Det kan fx være en sjov dag man havde for mange år siden. Ofte er det de pinlige historier, som er de sjove for andre gæster. De pinlige historier, er noget, som kan sætte gang i snakken efter en sang. Især, hvis det ikke er noget de andre gæster har været klar over.

Er det svært at komme frem til de pinlige historier, så kan elementer også være interesser. Fritidsinteresser er altid en god ide at skrive sange om. Næsten alle konfirmander har fritidsinteresser, som de går op i. Derfor er det også en god ide at skrive et par vers om dette.

En sang har naturligvis også en længde. Netop denne længde kan være svær at finde frem til. Er en sang for kort, kan den være for intetsigende. Er den for lang, kan det være det samme problem. En god hovedregel er at lave 4-8 vers. Er melodien langsom, skal man passe på at den ikke bliver for lang. Er det en hurtig melodi, så kan man godt skrive en lidt længere sang. Det handler også meget om, hvor meget der er at formidle om konfirmanden. Jo flere sjove vers jo bedre - man skal dog huske på, at det ikke bliver for meget.

Ikke alle mestre evnen til at skrive en sang. Kan man ikke skrive en sang, er det en god ide at holde en tale. Det er dog ikke alle, som ønsker at holde tale for så mange mennesker. Det kan være meget grænseoverskridende. Derfor er der også muligheden for at

  1. Få skrevet en sang
    Få skrevet en sang
    500,00 kr
. Det fungerer ofte på den måde, at man giver lidt emner om personen, som sangen skal skrives om. Derefter bliver der skrevet en sang, som kan være passende. Det er et godt alternativ, hvis man ikke selv er den store sangskriver og ikke har den store lyst til at stå foran mange og holde tale.

temp
SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER