Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Selskabslege til sommerfest

Underholdning

Title

Skab lidt mystik omkring din fest allerede ved indbydelserne. Hvis du vælger at sende indbydelser ud, kan du gøre sådan, at de afspejler det komplet modsatte af, hvilken type fest det er. Et eksempel på en vildledende invitation kunne f.eks være, at du i din indbydelse inviterer til casual grillfest som ifølge invitationen skal være helt stille og rolig, men når dine gæster dukker op, så står du klar med lækker gourmetmad og fed underholdning. Det kunne også være helt omvendt, hvor du inviterer til fancy cocktailparty, og så er det i virkeligheden en afslappet og løssluppen fest med venner, der alle kender hinanden overraskelsesmomentet og mystikken skaber en helt anden stemning omkring festen.

Med hensyn til underholdning i løbet af aftenen kan denne starte allerede ved bordkortene. Skriv f.eks. et tal på alle kortene, og i løbet af aftenen trækker du nogle numre ud, og alt efter hvor heldige eller uheldige dine gæster er, skal de fortælle en vittighed, holde en kort tale eller foreslå en festleg osv.

En anden måde kunne være at skrive en kort besked bag på kortet, som kun vedkommende må se. Dette kunne f.eks. være, at man skal fortælle den samme platte vittighed flere gange i løbet af aftenen, eller at man har ansvaret for at skåle ved bordet. Senere skal man så gætte på, hvilke opgaver de andre gæster havde fået. Dette kunne være en god måde at bryde isen på, hvis man ikke kender hinanden. Hvis man kender hinanden, kunne beskederne godt være lidt grovere, når stemningen alligevel er lidt løsere selvfølgelig stadig inden for rimelighedens grænser.

Til enhver sommerfest kommer man vel næsten ikke uden om et enkelt øl-spil eller to. Her er nogle bud på et par stykker, som er ret enkle at lære og ganske underholdende.

Der er selvfølgelig den klassiske øl-stafet, hvor deltagerne deles op i to hold, og man skiftevis løber ned for enden af en opstillet bane, hvor der står en øl. Når man kommer ned for enden, drikker man øllen så hurtigt man kan og løber ti gange rundt om den, imens man holder på flasken. Derefter løber man tilbage til start, og den næste deltager tager samme tur. Det hold, der når først igennem alle deltagerer, vinder.

Dette spil kræver god plads og skal helst foregå på græs, da det ellers kunne ende med en frygtelig masse skrammer på arme og ben.

Et andet øl-spil kunne være "over eller under". Dette er nok det mest simple øl-spil, der findes. Først lægges der et kort på bordet, og derefter skal den første deltager gætte, om det næste kort er højere eller lavere. Gætter man rigtigt, må skal dealeren drikke det antal tåre, kortet viser, f.eks. fire tåre for klør fire. Gætter man forkert, drikker man selv det antal tåre, tallet viser. Denne leg findes i flere forskellige udgaver, og man kan jo altid tilføje flere regler.

Selskabslege til din sommerfest

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER