Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Serveringsmetoder

Maden

Title

Måden maden til fester bliver serveret på kan være meget forskellig. Disse serveringsmetoder hænger ofte sammen med, hvad det er for noget mad, der bliver serveret til festen. Derudover kommer det også an på, hvad det er for et sted, man spiser. Dette er noget, som restaurationsbranchen har udarbejdet igennem mange år, så gæsterne får den service, som de betaler for.

Disse serveringsmetoder er:

temp
  • Fransk servering
  • Amerikansk servering
  • Engelsk servering
  • Russisk servering

Fransk servering

Med denne serveringsmetode, bliver maden placeret på fade. Fadet bliver serveret for gæsterne af servitricer, men det er gæsterne selv, som tager den ønskede mængde mad.

Det foregår på følgende måde:

  • Servitricen kommer først ud med tallerkner. Skal der serveres varme retter, skal disse tallerkner være varme, således maden kan holde sig varm.
  • Derefter kommer servitricen med tilbehøret til retten. Dette vil ofte være grøntsager, sauce og kartofler.
  • Servitricen kommer efterfølgende med et fad med kød. Dette fad bliver budt gæsten, som selv kan bestemme mængden af kød, der ønskes. Gæsten forsyner dermed sig selv.

Benytter man sig af en fransk servering til sin fest, kan man godt forvente, at det tager lang tid. Det kan være svært at vurdere, hvor meget mad der skal bruges på fade, så alle kan få nok, da det er meget forskelligt, hvor meget gæster forsyner sig selv med.

Amerikansk servering

Amerikansk servering er noget, vi i Danmark også kan opleve, når vi tager på restaurant og spiser. Ved amerikansk servering bliver der valgt menu ud fra et menukort. Dermed bliver maden anrettet på en tallerken. Af og til bliver tilbehøret serveret ved siden af ens tallerken. Når der serveres, bliver tallerkenerne serveret fra gæstens højre side.

Når man benytter sig af amerikansk servering får gæsterne den præcise samme mængde mad. Det kan både være til glæde og skuffelse alt efter, hvem man har med som gæst.

Engelsk servering

Med en engelsk servering bliver hele menuen serveret af servitricen. Denne serveringsmetode minder til forveksling om fransk servering. Denne er dog lidt anderledes. Maden bliver igen serveret på fade, hvor det er muligt for gæsten at se, hvad der bliver serveret. Man får dog ikke selv muligheden for at tage den ønskede mængde mad.

Det foregår på følgende måde:

  • Servitricen kommer ud med fadene, som indeholder den ønskede menu. Denne menu er bestemt på forhånd af værten.
  • Hver gæst får tilbudt den ønskede mængde mad, men det er servitricen, som placerer maden på tallerkenen foran gæsten.

Denne metode ses af og til, men det kommer meget an på den menu, som bliver serveret.

Buffet

Med en buffet er det meget begrænset, hvad servitricerne skal lave. Faktisk skal alt maden blot placeres på et bord. Dette gøres enten på fade eller i skåle (alt efter menuen). På denne måde har gæsterne selv muligheden for at tage den ønskede mængde mad.

Buffet gør det muligt at sammensætte forskellige retter alt efter, hvad gæsterne ønsker. På den måde er man også næsten sikker på, at alle gæsterne får noget mad, som de kan lide.

Hvad afgør serveringsmetoden?

  • Kuvertpris
  • Menu
  • Antal gæster
  • Bemanding på stedet
  • Lokalet
  • Kompetencer i køkkenet
  • Værtens ønske
  • Anledningen til festen
SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER