Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Sådan skaber du en slikbuffet til børnefødselsdagen

Børnefødselsdag

Title

Hvis I skal holde en børnefødselsdag i den nærmeste fremtid, kan det måske virke som en uoverkommelig opgave, der byder på et højt støjniveau og et rod i børnehøjde. Hvis I vil gøre det en smule nemmere for jer selv og samtidig sjovere for børnene, kan en slikbuffet være løsningen.

temp

En slikbuffet er sjov for både voksne og børn

Når børnene er forsynede ved bordet og har indtaget rigelige mængder af hvedeboller, pålægschokolade og billig fuldblodssodavand, er det tid til at fordele børnene i huset, så de kan lege eller underholde sig selv. Hvis I ønsker, at børnene skal have lidt godt at gumle på, kan I stille en slikbuffet frem. Konceptet er nemt, og børnene har mulighed for selv at bestemme, hvad de vil forkæle sig selv med - og hvornår. En slikbuffet er kort sagt en god mulighed for at give børnene en rigtig fest og rigeligt med spillerum.

En række billeder fra flotte slikbuffer som du nemt kan få inspiration fra til, at lave din helt egen slikbuffet til børnefødselsdagen. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Skej ud, selvom det tirsdag

En børnefødselsdag skal være en dag fyldt med fest, farver, ballade og smil hele dagen lang. Til en børnefødselsdag får børnene lov til at spise det, de normalvis ikke ville få lov til at spise på en tirsdag formiddag - og sådan skal det være. Vi kender det alle: Når vi for eksempel spiser god mad, er det sjovere de få gange man faktisk gør det, end hvis det havde været hverdag med steak og rødvin. Børnene glæder sig på samme måde, når snakken i børnehaven går på, at man skal have kagemand og sodavand - på en tirsdag!

Et farvetema kan ofte være en gode ide til, at skabe den helt rette stemning. Selve farvetemaet kan også gå igen i den eksisterende indretning og gaven, hvis der f.eks. gives en lyserød løbecykel, vil følgende opsætning give mening.

Kagemand? Skær for ved buffeten!

Det, man kan diske op med på en slikbuffet, kan være alt, hvad hjertet begærer. Har børnene spist sig mætte i theboller og pølsebrød, så kan det eventuelt være en idé at stille en kagemand på en slikbuffet, hvor man som forælder skærer for, så børnene kan stå i kø og få et stykke kage. Herefter vil der være fri adgang til buffeten, og du kan fjerne resten af kagemanden, så den ikke efterfølgende bliver rørt af 20 børnefingre, der har været forskellige steder.

Den efterfølgende slikbuffet, kan indeholde slik i små skåle, chips, slikkepinde, sodavand, chokolade, bolsjer, skumfiduser? Ja, hvad end I kan finde på at diske op med. Gå efter velkendt slik fra f.eks. BonBon eller Toms således du er sikret, at alle kan lide hvad der bliver serveret. Fordelen med en slikbuffet er, at man kan købe rigeligt ind og gemme det, der eventuelt måtte være tilbage. Et tip er at sørge for, at man fylder op løbende, så man ikke ender med mange slikrester, der er blevet rørt af forskellige børnefingre, der for eksempel er blevet slikket på. At gøre brug af et overordnet farvetema skaber kun et bedre resultat, og benyttelse af forskellige former for opbevaring, som f.eks. sjove glaskrukker etc., er kun sjovt for børnene.

Papirposer til børnene

Er du overskudsagtig, kan du planlægge buffeten ned til mindste detalje, og du kan for eksempel sørge for, at der er de helt rigtige slikskeer til at øse slikken op med. Du kan placere slikket i store skåle og sætte en ske deri. Ønsker du at gøre det nemmere for børnene at administrere slikket, kan du købe nogle søde papirposer, som børnene kan lægge slikket i. Med en lille papirpose til hvert barn, kan børnene nemt tage slikket med rundt i huset - eller med hjem, hvis de ikke når at spise op.

En god og overdådig slikbuffet skaber helt sikkert en ?wow-effekt? hos børnene, som de vil huske. Planlæg buffeten sådan, at den indeholder lidt af hvert, altså surt, sødt og salt. Du kan vælge at kombinere klassikere med almindelige slikposer fra supermarkedet. Køb for eksempel store slikpinde til børnene, som de kan slikke på over flere timer. Har du lidt småtteri ved siden af, har de dermed også noget at holde smagsløgene beskæftiget med, når de bliver trætte af slikkepinden.

3 tips, der gør slikbuffeten sjovere

For at opsummere, er der 3 ting, du kan huske på, når du skal lave en slikbuffet.

  • Hav noget sødt, surt og salt til rådighed. At kunne kombinere smagene er oftest det sjoveste, og det er ikke alle der kan lide det samme slik.
  • Køb papirposer. Små papirposer egner sig godt til at opbevare slikket fra buffeten i.
  • Gå all-in. Når der først skal være børnefødselsdag, så lad der være en gennemført børnefødselsdag!
SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER