Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
PLANLÆGGER Notifications
2
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS! Planner sidebar gif DET ER NEMT, SE MERE HER! Play
PLANLÆG DIN FEST
PLANLÆGGER Close
Planlæggeren følger dig rundt på siden med overblik og inspiration.
VÆRKTØJER & INDSTILLINGER
Close

Svend, sjov og spas.

Svendegilde

Title

Svend, sjov og spas.

Klik her for at komme til det store overblik over alt om svendegilde!

Til ethvert svendegilde hører der sig underholdning til, men det kan være svært at finde ud af, hvilken form for underholdning man gerne vil have. Hvis du mangler lidt inspiration giver festen.dk dig gode råd i denne artikel.

Kan svenden lide den underholdning, du laver?

Det første man skal tænke over, når man skal lave underholdning er hvem man skal lave det for. Det er selvfølgelig for den nyligt udlærte svend, som skal være centrum for underholdningen, så man skal have undersøgt, hvad han/hun har lyst til, og hvor grænsen går. Underholdningen til disse fester kan være alt fra stripper til en sjov historie.

Man skal også have i tankerne, hvad man selv har lyst til at lave: Er det noget, som tager meget tid og planlægning eller noget nemt og simpelt? Hvad er budgettet for underholdningen? Er det noget, som koster flere tusinde kroner, eller hvad må det koste? Det er nogle af de ting, man skal have med i sine overvejelser.

Er det for mormor eller for alle drukvennerne?

Hvis man nu har tænkt på en stripper til festen, så er det måske ikke smart, at mormor eller lillebror på 9-10 år er med, så tænk på hvilke gæster der deltager. Måske tager de hjem først på aftenen, og så kan den lidt mere hæmningsløse underholdning måske komme derefter.

Skal det være strip eller sjove billeder?

Når man ved, hvad den udlærte svend er til af underholdning, og hvem der skal med, så har man også en bedre idé om, hvilken form for underholdning, man kan lave til svendegildet. Her er der nogle forslag til, hvad det eventuelt kunne være:

  • Stripshow
  • Drukleg - her får svenden nok at drikke!
  • Hyr en entertainer, der kan fortælle sjove ting om svendens branche
  • Billedserie - med pinlige eller sjove billeder af svenden

Mange vil nok sige, at en stripper er for normalt, og det har man set før, men det kan jo være, at den nyudlærte svend synes, det kunne være sjovt at prøve. Så har man jo også noget, man kan grine af i fremtiden. Og husk, en stripper kan både være til drenge og piger.

Nogle laver underholdning, hvor man skal få svenden til at drikke, enten ved hjælp af et spil eller en fortælling. Men pas nu på, det ikke bliver alt for vildt! Svenden skal jo helst ikke gå kold til sin egen fest.

Det kan være meget sjovt at lave en billedserie med svenden, hvor der er alle de bedste billeder fra arbejdet eller fra de sjoveste byture. Husk bare kun at vise noget frem, som er i orden, så du ikke bruger noget, der kan støde andre.

Ellers kan der også laves en sjov fortælling til aftenens løjer; man gøre det lidt komisk ved at sammensætte svendens livsforløb i en efterabende komedie, hvor man får alle til at grine med. Her kan man så blande det med lidt alkohol for at løfte stemningen lidt.

SE ALLE KATEGORY NAME ARTIKLER