Vi bruger cookies så vi ikke glemmer dig - Læs mere - OK - skjul dette
Huskeliste PLANLÆGGER
Close FÅ OVERBLIK OVER DIN FEST Planlæggeren tilbyder løbende inspiration og værktøjer mens du planlægger din fest. Vi holder dig i hånden til den store dag. Det er naturligvis GRATIS!
PLANLÆG DIN FEST
Maden

HVAD SPISER MAN TIL FASTELAVN?

Skal man holde sin fastelavnsfest, så indebærer det ofte slikposer og fastelavnsboller. Hvilket er et stort hit. En opskrift på fastelavnsboller kunne være:

Dej
250 g mel
75 g smør
½ pakke gær
1 dl mælk
1 æg
en smule salt
15 g sukker

Creme
vaniljekorn fra en halv vaniljestang
1 æg
15 g sukker
2 spsk. Maizena
2½ dl mælk
75 g hakkede smuttede mandler

Remonce
100 g sukker
100 g marcipan
100 g smør

Dej
Først opløses gæren i mælken. Derefter blander man mel og smør i en anden skål. Ægget piskes med salt og sukker og bliver derefter blandet sammen med mælken. Melblandingen og mælkeblandingen æltes godt sammen. Til sidst dækkes dejen med fx et viskestykke. Lad nu dejen hæve i en time.

Creme
Vil du lave din egen creme, så startes der med at flække vaniljestangen og kornene skrabes ud. Ægget piskes sammen med maizena, sukker og vanilje. Pisk det godt sammen. Mælken varmes op til lige under kogepunktet og blandes sammen med æggeblandingen. Blandingen af æg og mælk hældes tilbage i gryden og opvarm blandingen mens du pisker indtil cremen bliver tyk. Hæld de hakkede mandler i cremen og lad det sammen køle af.

Remonce
Marcipan og sukker røres sammen. Derefter tilsættes smør (lidt af gangen) indtil det er rørt helt ud i den samlede masse. Rør ikke for længe, da massen vil blive for flydende, når den bages.

Når dejen er færdig med at hæve, æltes den hurtigt igennem. Derefter deles den i to stykker. Hvert stykke rulles ud til en ca. halv cm tyk plade. Skær den så i 7-8 stykker. Hvert et stykke lægges 1 spsk. remonce, 1 spsk. creme og et par chokoladeknapper. Når fyldet er påført foldes hjørnerne over fyldet og samler dem. Sørg for at fyldet ikke kan løbe ud.