Børnefødselsdag

Hvordan laver man boller?

Ca 20 stk.

Ingredienser:

  • 2,5 dl vand eller mælk (evt. halv af hvert)
  • 50 g sukker
  • 50 g gær
  • 5 g salt
  • 1 æg
  • 600 g hvedemel (skift efter 200 g ud med grahamsmel)
  • 100 g smør eller margarine

Fremgangsmåde:

Væsken lunes (ca. 30 grader). Sukker, gær, salt og æg tilsættes. Når gæren er opløst kommes melet i. Tilsæt til sidst det blødgjorte smør. Dejen æltes godt og stilles til hævning i 20. minutter.

Ælt herefter dejen igennem. Del den i ca 20 stykker som formes til boller.

Lad bollerne hæve i 30 minutter, med et klæde henover. Hvorefter de pensles med vand og bages ved 220 grader i ca 10- 14 minutter.